logo
wvhj2023
© Liskonogaleksey | Dreamstime.com
© Liskonogaleksey | Dreamstime.com
3 juni 2020

Vlaanderen breidt investeringssteunprogramma windmolens uit naar middelgrote installaties met zonnepanelen

Vlaanderen breidt het investeringssteunprogramma voor kleine en middelgrote windturbines van 10 tot 300 kilowatt uit met middelgrote zonnepaneelinstallaties van 40 kilowatt tot 2 megawatt omvormervermogen.

Het is de bedoeling van de Vlaamse regering om vanaf 2021 via deze calls de doelstellingen voor hernieuwbare-energieproductie in te vullen met projecten met de hoogste groenestroomproductie voor de verkregen steun. Projecten die straks in aanmerking komen voor de investeringssteunregeling worden uitgesloten van productiesteun op basis van groenestroomcertificaten.

Meerdere calls per jaar
Het is de bedoeling om meerdere calls op regelmatige tijdstippen per jaar te organiseren. In zijn algemeenheid moeten de calls enerzijds voldoende duidelijkheid en voorspelbaarheid bieden aan de potentiële bieders en anderzijds moet voldoende concurrentie binnen een call voorzien zijn, zodat de biedingen competitief zijn.

De benodigde wijziging van het Energiebesluit wordt door de regering voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Investerings- en aansluitkosten
In het huidige investeringsprogramma voor windmolens krijgen de investerings- en aansluitkosten van kleine en middelgrote windturbine(s) steun. Uitgaven voor het ontwerp, de engineering of vergunningsvragen komen niet in aanmerking.

De afgelopen calls voor windmolens leidden in 2019 tot tientallen nieuwe windenergieprojecten.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten