Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Intersolar Awards voor Fronius, Ferroamp en REC Solar
© Intersolar

Intersolar Awards voor Fronius, Ferroamp en REC Solar

Intersolar Europe heeft ondanks het annuleren van de vakbeurs in verband met de coronacrisis de winnaars van de Intersolar Awards bekendgemaakt: Fronius, Ferroamp en REC Solar.

De awards zijn tijdens een online-ceremonie uitgereikt. The smarter E Europe – waar Europa’s grootste zonne-energievakbeurs Intersolar Europe onderdeel van is – zou eigenlijk afgelopen maand plaatsvinden, maar werd vanwege de uitbraak van het coronavirus geannuleerd. De eerstvolgende editie is in juni 2021.

De 3 winnaars van de Intersolar Awards 2020 zijn:

  1. Ferroamp Elektronik (Zweden): Generic Solar String Optimizer (SSO)
    Ferroamp Elektronik, opgericht in 2010, is een Zweeds bedrijf dat geavanceerde oplossingen biedt voor energie- en stroomoptimalisatie voor woningen, onroerend goed en de industriële sector. De Generic Solar String Optimizer kan worden omschreven als een pv-stringomvormer voor DC-netten met de functionaliteit van een conventionele AC-stringomvormer - dit helpt zonnepanelen rechtstreeks aan te sluiten op offgrid-batterijsystemen, op de DC-zijde van opslagomvormers en op de DC-link in laadstations voor elektrische voertuigen. De omvormer kent een piekrendement van 99,5 procent.
  2. Fronius International (Oostenrijk): Symo GEN24 Plus
    De Oostenrijkse fabrikant Fronius heeft een award gewonnen met Symo GEN24 Plus: een 3-fasige hybride omvormer die AC- en DC-gekoppelde hybride systemen mogelijk maakt. De toepassing van Multi Flow Technology resulteert in een langere back-upstroomvoorziening met een uitgangsvermogen van 10 kilowatt, wat zorgt voor een hogere mate van zelfvoorziening. Het product biedt ook een goede dekking van de energiebehoeften in ‘normale’ tijden met een flexibeler gebruik van de batterij.
  3. REC Solar: REC Alpha-serie
    De REC Alpha-serie vormt voor de Noorse pv-fabrikant het vlaggenschip van het bedrijf. Het zonnepaneel met 60 zonnecellen combineert een halfgesneden heterojunctiecelstructuur met geavanceerde interconnectietechnologie, wat resulteert in een product dat een piekvermogen van 380 wattpiek kent. Met 21,7 procent heeft het ook een goed module-efficiëntieniveau. Nog voor de opstart van de productie in oktober 2019 kondigde REC Group al aan dat het zijn productiecapaciteit voor Alpha met nog eens 2 tot 3 gigawattpiek zou uitbreiden. In mei 2020 begon het merk met de productie van de REC Alpha 72-serie met een piekvermogen van 450 wattpiek.
Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Site Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
BHM Solar zoekt:

Projectmanager zonne-energie (interim / part time)

<24 uur - Utrecht, 3514AZ, Hooghiemstraplein 112
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!