Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Team Eindhoven met zonneauto voor vierde keer op rij wereldkampioen
© Bart van Overbeeke

Solar Team Eindhoven met zonneauto voor vierde keer op rij wereldkampioen

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn met hun zonneauto Stella Era voor de vierde keer op rij wereldkampioen geworden door Cruiser Class te winnen van de World Solar Challenge in Australië.

won namens België voor het eerst de reguliere klasse van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. De teams van de universiteiten van Delft en Twente vielen eerder al uit in deze Challenger Class na een brand en een crash. Nadat Solar Team Eindhoven enkele dagen geleden als eerste over de finish kwam in de gezinsklasse Cruiser Class kon het team de overwinning al bijna niet meer ontgaan.

3.000 kilometer
Het team legde de ruim 3.000 kilometer lange rit van Darwin naar Adelaide dus als snelste af. Ook op de beoordeling van de zonneauto’s door de vakjury scoorde het team ver boven de concurrenten. Solar Team Eindhoven heeft daarmee alle edities van de Cruiser Class van de wedstrijd tot nu toe gewonnen.

De Cruiser Class is in 2013 geïntroduceerd omdat de welbekende World Solar Challenge te ver afstond van normaal autogebruik. De klasse is bedoeld om dat gat te dichten, zodat de resultaten van de World Solar Challenge ook echt hun weg vinden naar de praktijk. Bij de Cruiser Class wint dan ook niet per se de snelste auto, maar de auto die uitblinkt in efficiëntie, comfort, design en innovaties.

Totaalscore
De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven behaalden een winnende totaalscore van 204.8, waarvan 111.7 punten voor efficiëntie en 93.1 voor comfort en innovaties. De jury bestond onder anderen uit ingenieurs van Tesla. Met unieke eigenschappen als het autonoom opzoeken van de zon en het delen van zonne-energie met andere elektrische auto’s, gooide het Eindhovense team met zijn 4-persoons zonneauto Stella Era hoge ogen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Projectbegeleider

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Omdat wij zo hard groeien zijn wij ter uitbreiding van ons team op zoek naar een ...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Solarcentury Benelux zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een junior planoloog voor grootschalige zonneparken. Heb jij de ambitie om deze projecten van idee tot start realisatie te ontwikkelen? Over Solarcentury ​ Solarcentury (www.solarcentury.com) ontwikkelt, bouwt en exploiteert...
Fulltime (40 uur) - Binnen parallelweg 10, 5701 PH, Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!