Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika voert alsnog importheffing in voor bifaciale zonnepanelen
© LONGi

Amerika voert alsnog importheffing in voor bifaciale zonnepanelen

Medewerker van het US Trade Representative (USTR) Robert Lightizer heeft bekendgemaakt dat Amerika alsnog importheffingen voor bifaciale zonnepanelen invoert. Deze productgroepen waren tot nu toe vrijgesteld.

De USTR meldt dat de dubbelzijdige zonnepanelen binnen 3 weken hun vrijstelling van de zogenaamde Section 201-vrijwaringsmaatregelen zullen verliezen;  daarmee wordt het besluit van juni dit jaar ongedaan gemaakt.

Gevrijwaard
De Amerikaanse president Donald Trump gaf Lightizer in juni namelijk opdracht dubbelzijdige zonnepanelen een uitzonderingspositie te bezorgen en niet te belasten met importheffingen.

Uit feitenonderzoek door USTR naar bifaciale zonnepanelen is naar voren gekomen dat de vrijstelling van importheffingen ‘waarschijnlijk zal resulteren’ in duidelijke stijgingen van de invoer, waardoor de druk op binnenlandse fabrikanten van monofaciale en bifaciale zonnepanelen zal toenemen. Bifaciale zonnepanelen zouden daarmee opschuiven van ‘hot new technology’ naar marktdominantie.

De Amerikaanse president voerde in januari 2018 voor een periode van 4 jaar een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen in. Zonnecellen en zonnepanelen uit India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika werden door Trump echter gevrijwaard en niet met importheffingen belast.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Solarcentury Benelux zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een junior planoloog voor grootschalige zonneparken. Heb jij de ambitie om deze projecten van idee tot start realisatie te ontwikkelen? Over Solarcentury ​ Solarcentury (www.solarcentury.com) ontwikkelt, bouwt en exploiteert...
Fulltime (40 uur) - Binnen parallelweg 10, 5701 PH, Helmond
kWh People zoekt:

Planoloog

Functie omschrijving Planoloog Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Planoloog met een commerciële instelling. Als Planoloog ben je betrokken bij de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie projecten door heel Nederland. Je...
Fulltime (40 uur) - Dokstraat 477 6541 EZ Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!