Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika voert alsnog importheffing in voor bifaciale zonnepanelen
© LONGi

Amerika voert alsnog importheffing in voor bifaciale zonnepanelen

Medewerker van het US Trade Representative (USTR) Robert Lightizer heeft bekendgemaakt dat Amerika alsnog importheffingen voor bifaciale zonnepanelen invoert. Deze productgroepen waren tot nu toe vrijgesteld.

De USTR meldt dat de dubbelzijdige zonnepanelen binnen 3 weken hun vrijstelling van de zogenaamde Section 201-vrijwaringsmaatregelen zullen verliezen;  daarmee wordt het besluit van juni dit jaar ongedaan gemaakt.

Gevrijwaard
De Amerikaanse president Donald Trump gaf Lightizer in juni namelijk opdracht dubbelzijdige zonnepanelen een uitzonderingspositie te bezorgen en niet te belasten met importheffingen.

Uit feitenonderzoek door USTR naar bifaciale zonnepanelen is naar voren gekomen dat de vrijstelling van importheffingen ‘waarschijnlijk zal resulteren’ in duidelijke stijgingen van de invoer, waardoor de druk op binnenlandse fabrikanten van monofaciale en bifaciale zonnepanelen zal toenemen. Bifaciale zonnepanelen zouden daarmee opschuiven van ‘hot new technology’ naar marktdominantie.

De Amerikaanse president voerde in januari 2018 voor een periode van 4 jaar een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen in. Zonnecellen en zonnepanelen uit India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika werden door Trump echter gevrijwaard en niet met importheffingen belast.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarcentury Nederland zoekt:

Junior Onderhoudsmanager Zonneprojecten

32-40 uur - Den Bosch
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM Coördinator

Fulltime (40 uur) - W.M. Dudokweg 14, 1703 DB Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!