Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Importheffingen Amerika: India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika gevrijwaard
(foto: US Military)

Importheffingen Amerika: India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika gevrijwaard

Zonnecellen en zonnepanelen uit India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika zullen door de Amerikaanse president Trump niet met importheffingen belast worden.

De Amerikaanse president heeft eerder deze maand voor een periode van 4 jaar de invoering van een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen aangekondigd. De heffingen bedragen 30 procent tot februari 2019, 25 procent tot februari 2020, 20 procent tot februari 2021 en 15 procent tot februari 2022. Zuid-Korea heeft tegen Trumps besluit inmiddels een officiële klacht ingediend bij de wereldhandelsorganisatie WTO.

Op de lijst met landen die Trump nu heeft vrijgesteld van de importheffingen pronken enkele grote landen zoals India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika. In deze landen hebben diverse Chinese zonnepanelenfabrikanten eigen fabrieken. Dit stelt hen mogelijkerwijs in staat om de importheffingen op legale wijze te omzeilen. Wel is er één zeer belangrijke randvoorwaarde voor deze landen om zonne-energieproducten te mogen exporteren naar de Verenigde Staten: per land mogen zij niet meer dan 3 procent van de jaarlijkse Amerikaanse import van de kristallijn silicium zonnecellen en zonnepanelen verzorgen. Bovendien mag het totaal van de landen niet meer dan 9 procent van de totale Amerikaanse import zijn.

Naast veel Afrikaanse landen zijn Suriname en Indonesië 2 andere opvallende namen op de lijst van landen die vrijgesteld zijn. Ook enkele Europese landen zoals Armenië, Azerbeidzjan, Albanië en Kosovo gevrijwaard van de importheffingen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Exasun B.V. zoekt:

Teamleider Productie

Fulltime (40 uur) - 2497GC, 122
Boss Energy Consulting zoekt:

Solar Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!