Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse president Donald Trump zondert bifaciale zonnepanelen uit van importheffingen
foto: WikiMedia

Amerikaanse president Donald Trump zondert bifaciale zonnepanelen uit van importheffingen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten dat dubbelzijdige zonnepanelen een uitzonderingspositie krijgen en niet belast zullen worden met importheffingen.

US Trade Representative Robert Lightizer heeft de vrijwaringsmaatregelen gepubliceerd in het federale register. De uitzonderingspositie is van kracht voor dubbelzijdige zonnepanelen die vanaf 13 juni geïmporteerd worden.

Aanvullende verzoeken
Lightizer meldt overigens geen aanvullende verzoeken van bedrijven te hebben gehad om nog meer producten een uitzonderingspositie te bezorgen. Wel stelt hij de ontwikkelingen op de Amerikaanse pv-markt nauwgezet te volgen en indien gerechtvaardigd open te staan voor aanvullende verzoeken. Eerder wist SunPower van de Amerikaanse overheid afgelopen september ook vrijstelling te verkrijgen voor de import van interdigitated back contact (IBC-)zonnecellen en -panelen.

De Amerikaanse president voerde in januari 2018 voor een periode van 4 jaar een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen in. Zonnecellen en zonnepanelen uit India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika werden door Trump echter gevrijwaard en niet met importheffingen belast.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Solaris Industria zoekt:

Accountmanager Solar

kWh People zoekt voor Solaris Industria een Accountmanager
Fulltime • Utrecht
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!