Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Plaatsing 5.200 zonnepanelen op 13 Amsterdamse metrostations van start
foto: Vervoerregio Amsterdam

Plaatsing 5.200 zonnepanelen op 13 Amsterdamse metrostations van start

ENGIE is gestart met de plaatsing van 5.200 zonnepanelen op de daken van 13 Amsterdamse metrostations. Het is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en stadsvervoerder GVB.

De gemeente, Vervoerregio en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) financieren het project. De zonnepanelen komen op de metrostations Gaasperplas, Kraaiennest, Diemen-Zuid, Verrijn Stuartweg, Heemstedestraat, Henk Sneevlietweg, Van der Madeweg, Spaklerweg, Strandvliet, Gein, Holendrecht, Bullewijk en Venserpolder. De opbrengst van deze zonnepanelen zet men grotendeels in om de stations en metro’s te voorzien van stroom.

De oplevering van de eerste 6 stations moet in juni gereed zijn, de oplevering van de 7 andere stations is naar verwachting in december van dit jaar. De uitvoering is in maart van start gegaan op Gaasperplas en Diemen-Zuid. Daar liggen de eerste zonnepanelen al op de daken. De projecten Verrijn Stuart, Heemstedestraat en Jan Sneevlietweg zijn ondertussen volop in voorbereiding. Voor dit project worden zonnepanelen van Aleo Solar gebruikt met een vermogen van 300 wattpiek per stuk. 

De gemeente Amsterdam startte vorig jaar een aanbesteding om de bovengrondse metrostations te voorzien van zonnepanelen. Uit de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek met businesscase bleek in 2017 al dat het plaatsen en exploiteren van zonnepanelen op perronoverkappingen rendabel is.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Cleantech Projects zoekt:

Projectmedewerker Duurzame Energie

Libra Cleantech Projects zoekt een projectmedewerker Duurzame Energie
Fulltime • Uitgeest
Slim Opgewekt zoekt:

PV Engineer

Slim Opgewekt zoekt een PV Engineer
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!