Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Amsterdam start aanbesteding voor zonnepanelen op 19 metrostations
(foto: GVB)

Gemeente Amsterdam start aanbesteding voor zonnepanelen op 19 metrostations

De gemeente Amsterdam is een aanbesteding gestart om 19 bovengrondse metrostations te voorzien van zonnepanelen. Het gaat om 10.000 vierkante meter zonnepanelen.

De Vervoerregio Amsterdam nam eerder dit jaar samen met de gemeente Amsterdam en het gemeentelijk vervoersbedrijf GVB het initiatief om 19 bovengrondse metrostations te voorzien van zonnepanelen. Uit de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek met business case is gebleken dat het plaatsen en exploiteren van zonnepanelen op perronoverkappingen rendabel zal zijn.

De afdeling Eigendom & Beheer van Metro en Tram zal de opgewekte energie zelf gaan gebruiken met als doel om de energiekosten van het openbaar vervoer te besparen. De zonnepanelen worden gerealiseerd op de perronoverkappingen. De afmetingen van de perronoverkappingen verschillen onderling aanzienlijk en daardoor ook de beoogde opbrengst. De beoogde opbrengst van het grootste station (red. Van der Madeweg) bedraagt circa 24 procent procent van de totale opbrengst. De opbrengst van het kleinste station (red. Isolaterweg) zal 0,4 procent van de totaal beoogde opbrengst bedragen.

De scope van het project bestaat uit het leveren en installeren van circa 10.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Naast levering en installatie moet ook een monitoringssysteem ten aanzien van de opbrengst geleverd worden en is de winnende partij ook verantwoordelijk voor het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
ECONNETIC bv zoekt:

Consultant Zonne-energie

<24 uur - Driebergen (nabij Utrecht)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!