Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdam: 10.000 vierkante meter zonnepanelen op daken 16 metrostations
(foto: WikiMedia)

Amsterdam: 10.000 vierkante meter zonnepanelen op daken 16 metrostations

De gemeente Amsterdam plaatst in 2017 bijna 10.000 vierkante meter zonnepanelen op ten minste 16 bovengrondse metrostations; een oppervlak zo groot als een 2 voetbalvelden.

De elektriciteit die straks op de metrostations wordt opgewekt is gelijk aan het energieverbruik van 400 huishoudens en gaat worden gebruikt voor onder andere de roltrappen en verlichting op de stations.

De plaatsing van de zonnepanelen is mede mogelijk door een financiële bijdrage van de Vervoerregio Amsterdam. Naast de metrodaken legt de gemeente dit jaar nog eens ruim 2.000 vierkante meter aan zonnepanelen op ander gemeentelijk vastgoed.

Ondertussen ondersteunt de gemeente ook de Amsterdamse Zoncoalitie, een open samenwerkingsverband van zoncoöperaties, leveranciers, energiebedrijven en installateurs. De Zoncoalitie streeft naar 1 miljoen zonnepanelen in Amsterdam. Dit jaar verwacht de Zoncoalitie 50.000 zonnepanelen te kunnen laten leggen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Project Ontwikkelaar PV/Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Boss Energy Consulting zoekt:

Service Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!