Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechtbank geeft definitief goedkeuring aan zonnepark Solarfields in Hof van Twente
foto: Solarfields

Rechtbank geeft definitief goedkeuring aan zonnepark Solarfields in Hof van Twente

De rechtbank heeft groen licht gegeven voor de realisatie van een zonnepark door Solarfields in de gemeente Hof van Twente. 2 omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning.

Voor het zonnepark, dat gerealiseerd wordt op het perceel Waterlanden, werd afgelopen mei door de rechtbank Overijssel in eerste instantie al groen licht gegeven en dat is nu ook in het hoger beroep gebeurd.

Het perceel waarop het zonnepark is voorzien, ligt ten noordoosten van Goor aan de Mossendamsweg. Het wordt omgrensd door woonwijk het Heeckeren in het westen, industrieterrein Zenkeldamshoek in het noordwesten en agrarische gronden met verspreid liggende erven. Het perceel is bruto ongeveer 14 hectare groot en is op dit moment in gebruik als landbouwgrond. Er zal op ongeveer 9 hectare met zonnepanelen elektriciteit opgewekt worden in een gebied tussen het bedrijventerrein en de bebouwde kom van Goor. Het gaat om de aanleg van zonnepanelen in een zuidopstelling die een hoogte hebben van 2,6 meter, omgeven door een hekwerk. Daarnaast wordt er een aantal gebouwen opgericht om technische installaties in onder te brengen en wordt er een toegangsweg aangelegd.

De bezwaarmakers wonen op ongeveer 100 à 150 meter afstand van het aan te leggen zonnepark en zullen daar zicht op hebben. De rechtbank heeft geoordeeld dat, gelet op de bij het besluit behorende ruimtelijke onderbouwing, alsmede de zienswijzennotitie, het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en dat het besluit goed is gemotiveerd. Zij heeft het hoger beroep van de appellanten ongegrond verklaard.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zelfstroom Montage zoekt:

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - 8211 AS
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!