Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechter geeft groen licht voor zonnepark Waterlanden in Hof van Twente
(foto: Hof van Twente)

Rechter geeft groen licht voor zonnepark Waterlanden in Hof van Twente

De rechtbank Overijssel heeft groen licht gegeven voor de realisatie van het zonnepark Waterlanden aan de rand van Goor. Het zonnepark is niet in strijd met de ruimtelijke ordening.

De gemeente meldt dat Zonnepark Waterlanden hiermee weer een stap dichterbij gekomen is. Een aantal omwonenden van het zonnepark hadden beroep ingesteld tegen de verleende omgevingsvergunning. Daarbij hebben zij een aantal redenen gegeven waarom zij vinden dat de vergunning niet verleend mocht worden. De rechtbank heeft de redenen afgewogen en komt tot de conclusie dat die redenen niet gegrond zijn. De rechtbank vindt dat de verleende omgevingsvergunning goed onderbouwd is en niet in strijd is met een goed ruimtelijke ordening. Tegen deze uitspraak kunnen de omwonenden hoger beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Onlangs heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ook bekend gemaakt dat zonnepark Waterlanden een SDE+ subsidie krijgt van ruim 13 miljoen euro. Waterlanden is in Hof van Twente de eerste locatie waar zonne-energie in het vrije veld zal worden opgewekt. Dat gebeurt op grond die eigendom is van de gemeente. Het totale terrein Waterlanden is 14 hectare groot. Hiervan wordt 9 hectare gebruikt om zonnepanelen te plaatsen. De resterende grond vormt een groene buffer tussen het park en de aangrenzende woningen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!