Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hof van Twente maakt weg vrij voor komst 4 zonneparken
(foto: Twence)

Hof van Twente maakt weg vrij voor komst 4 zonneparken

De gemeenteraad van Hof van Twente heeft deze week voor 4 zonneparken de ruimtelijke procedure vastgesteld. Dat is de laatste stap die nodig is om de SDE+-subsidie te kunnen aanvragen.

De 4 zonneparken beslaan gezamenlijk een oppervlak van 34,4 hectare. Eerder dit jaar gaf de gemeenteraad al groen licht voor de komst van Zonnepark Oosterweilanden met 40.000 zonnepanelen op een oppervlakte van 16 hectare.

De 4 zonneparken waar het nu om gaat hebben elk een eigen procedure doorlopen en worden ook elk apart behandeld in de gemeenteraad. Het gaat om de volgende locaties:

Voor al deze locaties hebben de ruimtelijke procedures als ontwerp ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen binnengekomen. Nu de gemeenteraad de ruimtelijke procedures heeft vastgesteld, kunnen de initiatiefnemers van de grondgebonden zonneparken in oktober 2018 SDE+ subsidie aanvragen. Begin 2019 horen zij dan of de subsidie wordt toegekend. Na toekenning van de subsidie kunnen zij beginnen met het realiseren van het zonnepark.

Naast deze 4 zonneparken is bij Goor nog een vijfde zonnepark voorzien: Waterlanden van 9 hectare. Voor dit zonnepark zijn inmiddels alle omgevingsvergunningen verleend en is de SDE+-subsidie verstrekt. Tegen de verleende omgevingsvergunning is echter hoger beroep ingesteld. De gemeente is hiervoor in afwachting van de zitting bij de Raad van State.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!