Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kerstreces Solar Magazine: de 10 meest gelezen berichten van 2018
foto: © Karin59 | Dreamstime.com

Kerstreces Solar Magazine: de 10 meest gelezen berichten van 2018

In de komende weken – tot en met 6 januari 2018 – vindt er op de weblog van Solar Magazine verminderde berichtgeving plaats in verband met het kerstreces. Wilt u toch nog genieten van het nieuws?

Lees dan hieronder dan de 10 meest gelezen berichten uit 2018! Met ruim 900.000 unieke bezoekers en ruim 1,5 miljoen pageviews heeft de nieuwsblog van Solar Magazine in 2018 een recordaantal bezoekers en een groei van zo’n 90 procent mogen verwelkomen. Het volgende nieuws werd het meest gelezen.

 1. Minister Wiebes: salderingsregeling zonnepanelen vervangen door terugleversubsidie, terugverdientijd blijft 7 jaar
  Minister Wiebes meldt de Tweede Kamer in juni 2018 per brief dat de salderingsregeling voor zonnepanelen definitief wordt vervangen door een terugleversubsidie en de terugverdientijd blijft daarbij circa 7 jaar.
   
 2. Eneco trekt steun voor terugleversubsidie zonnepanelen in en pleit voor continuering salderingsregeling
  Eneco trekt in november 2018 zijn steun in voor de invoering van de terugleversubsidie voor zonnepanelen. De inrichting van de subsidie die de rijksoverheid voor ogen heeft, maakt het volgens Eneco tot ‘een administratieve draak’. Eneco stelt voor de salderingsregeling te continueren tot 2030.
   
 3. Minister Wiebes wil salderingsregeling voor zonnepanelen 1 jaar verlengen
  Minister Wiebes van Economische Zaken zegt in september 2018 tijdens het Algemeen Overleg Klimaat en Energie toe de salderingsregeling met 1 jaar te willen verlengen – tot en met 2020 - en in gesprek te gaan met het kabinet. Het invoeren van de terugleversubsidie heeft meer tijd nodig dan men eerder verwachtte.
   
 4. Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen stoppen definitief
  In augustus 2018 legt de redactie van Solar Magazine de hand op interne stukken van de Europese Unie waaruit blijkt dat de importheffing op kristallijn siliciumzonnecellen en zonnepanelen afkomstig uit China per 3 september 2018 definitief vervalt.
   
 5. EU wil stoppen met importheffingen op Chinese zonnepanelen
  De Europese Unie maakt in maart 2018 het voornemen bekend om de importheffingen op kristallijn siliciumzonnecellen en zonnepanelen die afkomstig zijn uit China per 3 september 2018 te laten vervallen.
   
 6. Gerechtshof: zonnepanelen zijn onderdeel van WOZ-waarde woning
  Gemeenten mogen zonnepanelen meerekenen bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een woning. Dit blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof van Arnhem-Leeuwarden die in september 2018 boven komt drijven.
 1. Powerfield: geen eigen zonnepanelenfabriek, maar zonnepanelen Energyra gebruiken
  Powerfield meldt in mei 2018 niet langer voornemens te zijn om zelf in Nederland een zonnepanelenfabriek te bouwen, maar de mogelijkheid tot samenwerking met de Nederlandse zonnepanelenfabrikant Energyra te onderzoeken.
   
 2. AD weigert rectificatie, omvormer zonnepanelen niet gehackt
  Het AD weigert in juni 2018 een artikel te rectificeren waarin de krant schrijft over een consument wiens omvormer van zonnepanelen gehackt zou zijn. Een klant van Tele2 zou door de hack een torenhoge telefoonrekening hebben, wat achteraf niet waar blijkt te zijn.
 1. Regeerakkoord: ‘In 2020 al terugleversubsidie als alternatief voor salderingsregeling invoeren’
  In het regeerakkoord heeft het kabinet in oktober 2017 de ambitie geformuleerd om al in 2020 een opvolger van de salderingsregeling in te voeren. Als alternatief wordt vanaf 2020 een terugleversubsidie ingevoerd.
 1. BVA veilt opnieuw grote partij zonnepanelen en omvormers
  BVA Auctions veilt in juni 2018 circa 1.000 zonnepanelen van CSUN en circa 40 omvormers van B&B Power. Het is een van de vele veilingen die het bedrijf in 2018 heeft georganiseerd.
Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Support Engineer

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!