Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aantal melkveebedrijven FrieslandCampina dat zonnepanelen krijgt verdubbeld
(foto: FrieslandCampina)

Aantal melkveebedrijven FrieslandCampina dat zonnepanelen krijgt verdubbeld

Het aantal melkveehouders dat de komende periode zonnepanelen krijgt via het FrieslandCampina Solar-programma is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

FrieslandCampina en GroenLeven melden afgelopen maart dat er in plaats van 416.000 zonnepanelen bij 310 boeren er ruim 800.000 zonnepanelen bij 654 boeren zouden komen. Dat aantal is nu nog verder toegenomen tot 772 melkveebedrijven en 840.000 zonnepanelen. In totaal kunnen er nu 840.000 zonnepanelen worden geplaatst.

Afgelopen november was melkveebedrijf Elshof in het Friese Oldetrijne het eerste bedrijf dat op zijn dak zonnepanelen liet plaatsen in het kader van de samenwerking tussen GroenLeven en FrieslandCampina

De 772 boeren die zonnepanelen krijgen voorzien in de helft van de elektriciteitsbehoefte van de productielocaties en kantoren van FrieslandCampina in Nederland. De eerste daken zijn inmiddels door de leverancier GroenLeven opgeleverd. Men wil eind 2018 50 daken gelegd hebben en vervolgens het tempo verhogen naar 20 daken per week. Zo worden er wekelijks gemiddeld zo’n 22.000 zonnepanelen gelegd.

Naast de 772 melkveebedrijven die meedoen in het Solar-programma, hebben overigens de afgelopen jaren al meer dan 2.200 FrieslandCampina-leden op eigen initiatief zonnepanelen geïnstalleerd. Recent onderzoek van studenten van de Universiteit van Amsterdam laat zien dat er op de daken van FrieslandCampina-leden voldoende zonnestroom opgewekt kan worden om in 12 procent van de totale Nederlandse huishoudelijke elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
Adore Montage zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Adore Montage zoekt een Werkvoorbereider zonnepanelen
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!