Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven en FrieslandCampina voorzien eerste melkveebedrijf van zonnepanelen
(foto: FrieslandCampina)

GroenLeven en FrieslandCampina voorzien eerste melkveebedrijf van zonnepanelen

Melkveebedrijf Elshof in het Friese Oldetrijne heeft het eerste dak met zonnepanelen dat gebouwd is in het kader van de samenwerking tussen GroenLeven en FrieslandCampina.

In totaal gaat FrieslandCampina zoals bekend samen met GroenLeven 416.000 zonnepanelen bij 310 melkveebedrijven plaatsen. Deze zonnepanelen, gezamenlijk goed voor een oppervlak van ruim 100 voetbalvelden, wekken meer dan 20 procent van de stroom voor de Nederlandse productielocaties en kantoren van FrieslandCampina op.

Sytse Bouwer, directeur GroenLeven, gaf bij de ingebruikname aan zeer trots te zijn op de samenwerking tussen FrieslandCampina, de melkveehouders en GroenLeven, mede omdat het voor GroenLeven allemaal begonnen is met zonnepanelen voor melkveehouders en agrariërs.

Roelof Joosten, chief executive officer van FrieslandCampina, zei zeer blij te zijn met de SDE+-subsidie waarmee de zonnepanelen worden geplaatst: ‘FrieslandCampina heeft de ambitie om het elektriciteitsverbruik volledig te dekken met de productie van groene stroom op het erf van onze leden-melkveehouders. Daarmee dragen we bij aan de in de zuivelsector afgesproken reductiedoelstelling in 2020. Nu al is de agrosector goed voor de helft van de nationale groene energieproductie. De schaalgrootte van de plaatsing van zonnepanelen via de “dakhuuroplossing” kan bijdragen aan het bereiken van deze doelstelling. Daarmee kan de agro-sector een nog belangrijkere rol spelen in de energietransitie.’

Omroep Friesland maakte onderstaande reportage.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Econnetic bv zoekt:

Medior Consultant Duurzame Energie en Energieopslag

Fulltime (40 uur) - 3972 LK
kWh People zoekt:

Senior adviseur verduurzaming gebouwde omgeving

Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!