Solar Magazine - FrieslandCampina en GroenLeven verdubbelen zonnepanelenproject: 800.000 zonnepanelen voor 654 boeren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
FrieslandCampina en GroenLeven verdubbelen zonnepanelenproject: 800.000 zonnepanelen voor 654 boeren
(foto: GroenLeven)

FrieslandCampina en GroenLeven verdubbelen zonnepanelenproject: 800.000 zonnepanelen voor 654 boeren

FrieslandCampina en GroenLeven melden dat zij hun gezamenlijke zonnepanelenproject in omvang verdubbelen. In plaats van 416.000 zonnepanelen bij 310 boeren komen er nu ruim 800.000 zonnepanelen bij 654 boeren.

fgelopen november was melkveebedrijf Elshof in het Friese Oldetrijne het eerste bedrijf dat op zijn dak zonnepanelen liet plaatsen in het kader van de samenwerking tussen GroenLeven en FrieslandCampina. Alle zonnepanelen worden geplaatst met SDE+-subsidie, wat er op duidt dat GroenLeven in de tweede SDE+-ronde van 2017 - waarvan de beschikkingen nog niet publiekelijk bekend zijn gemaakt door de rijksoverheid - een aanzienlijk aantal subsidies heeft weten te bemachtigen.

De totale oppervlakte van de 800.000 zonnepanelen komt straks overeen met ongeveer 200 voetbalvelden. Deze zonnepanelen leveren samen ruim 200 gigawattuur stroom per jaar. Daarmee kan FrieslandCampina voorzien in 40 procent van de energievoorziening van zijn productielocaties en kantoren.

Hein Schumacher, chief executive officer koninklijke FrieslandCampina: ‘We zijn enthousiast over de progressie tot nu toe met zonnepanelen op staldaken en daarom willen we nu accelereren in 2018 om het aantal verdubbelen. Het past perfect in onze doelstelling om juist onze leden-melkveehouders voor hun inzet op duurzaamheid te belonen.’

De dakhuuroplossing van GroenLeven staat nog altijd centraal. FrieslandCampina biedt via GroenLeven zijn leden de mogelijkheid om hun dak te verhuren voor het plaatsen van zonnepanelen. GroenLeven zorgt voor aansluiting, monitoring, financiering en onderhoud. De melkveehouder krijgt een jaarlijkse vergoeding van 4 euro per paneel voor het beschikbaar stellen van het dak. Daarnaast kan de melkveehouder jaarlijks besluiten de installatie met bijbehorende SDE+-subsidiegelden over te nemen. Met het Solar-programma wil FrieslandCampina een bijdrage leveren aan de broeikasgas-reductiedoelstellingen van de melkveesector. Daarom betaalt het zijn leden een bonus van 10 euro per ton verminderde CO2-uitstoot die verwerkt wordt in de vergoeding. Met het aanbod richt FrieslandCampina zich op melkveebedrijven met daken met een oppervlak van meer dan 1.000 vierkante meter. 

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino, 8481 GN 23
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!