Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon: grootste single-roof-zonnedak van Nederland in bedrijf gesteld
(foto: KiesZon)

KiesZon: grootste single-roof-zonnedak van Nederland in bedrijf gesteld

KiesZon heeft het grootste, single-roof-zonnestroomproject van Nederland gerealiseerd; het project is afgerond en in bedrijf gesteld. Ruim 28.000 zonnepanelen werden geplaatst op een distributiecentrum in Venlo.

KiesZon kondigde de komst van het zonnedak afgelopen maart al aan. Etriplus ontwikkelde het plan en legde de basis voor het mega zonnedak. Etriplus sloot voor de totstandkoming een samenwerkingsovereenkomst met KiesZon. KiesZon, dochteronderneming van Etriplus aandeelhouder Greenchoice, nam de verdere ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Het dak van het distributiecentrum in (Greenport) Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 vierkante meter en is sinds deze maand nagenoeg volledig bedekt met zonnepanelen. De 28.000 zonnepanelen leveren circa 7 miljoen kilowattuur aan zonnestroom per jaar op. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom wordt aangeboden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Het zonnestroomproject werd mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Limburg. De provincie heeft financieel bijgedragen aan de meerkosten van de dakconstructie en de aansluiting op het elektriciteitsnet, waardoor het zonnestroomproject mogelijk is geworden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zelfstroom zoekt een accountmanager Binnendienst.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!