logo
wvhj2023
(foto: KiesZon)
(foto: KiesZon)
6 augustus 2018

KiesZon: grootste single-roof-zonnedak van Nederland in bedrijf gesteld

KiesZon heeft het grootste, single-roof-zonnestroomproject van Nederland gerealiseerd; het project is afgerond en in bedrijf gesteld. Ruim 28.000 zonnepanelen werden geplaatst op een distributiecentrum in Venlo.

KiesZon kondigde de komst van het zonnedak afgelopen maart al aan. Etriplus ontwikkelde het plan en legde de basis voor het mega zonnedak. Etriplus sloot voor de totstandkoming een samenwerkingsovereenkomst met KiesZon. KiesZon, dochteronderneming van Etriplus aandeelhouder Greenchoice, nam de verdere ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Het dak van het distributiecentrum in (Greenport) Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 vierkante meter en is sinds deze maand nagenoeg volledig bedekt met zonnepanelen. De 28.000 zonnepanelen leveren circa 7 miljoen kilowattuur aan zonnestroom per jaar op. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom wordt aangeboden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Het zonnestroomproject werd mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Limburg. De provincie heeft financieel bijgedragen aan de meerkosten van de dakconstructie en de aansluiting op het elektriciteitsnet, waardoor het zonnestroomproject mogelijk is geworden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten