Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon bouwt grootste singleroof-zonnestroomproject: 28.000 zonnepanelen voor DC in Venlo
(foto: KiesZon)

KiesZon bouwt grootste singleroof-zonnestroomproject: 28.000 zonnepanelen voor DC in Venlo

De realisatie van het grootste singleroof-zonnestroomproject van Nederland start begin april. Ruim 28.000 zonnepanelen worden door KiesZon geplaatst op het dak van een distributiecentrum in Venlo.

Etriplus ontwikkelde het plan en legde daarmee de basis voor het mega zonnedak. Etriplus sloot voor de totstandkoming een samenwerkingsovereenkomst met KiesZon. KiesZon, dochter van Etriplus-aandeelhouder Greenchoice, neemt de verdere ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Het dak van het distributiecentrum in Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 vierkante meter en zal na oplevering nagenoeg volledig bedekt zijn met zonnepanelen. De 28.000 panelen kennen een vermogen van 275 wattpiek per stuk, wat tot een totaal installatievermogen van 7,7 megawattpiek leidt. Dat is voldoende energie om ruim 2.000 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom kan aangeboden worden aan bedrijven en bewoners in de regio. Naar verwachting sluiten Etriplus en KiesZon nog dit jaar het zonnestroomproject aan op het net.

Het zonnestroomproject wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Limburg. De provincie heeft financieel bijgedragen aan de meerkosten van de dakconstructie en de aansluiting op het elektriciteitsnet, waardoor het zonnestroomproject mogelijk is geworden. Bovendien wordt gebruikgemaakt van SDE+-subsidie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelenmonteurs

NovaVolt zoekt zonnepanelenmonteur
Fulltime • Oost-Nederland
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!