Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunPower koopt Amerikaanse fabriek SolarWorld
(foto: SolarWorld)

SunPower koopt Amerikaanse fabriek SolarWorld

SunPower wordt voor 100 procent aandeelhouder van SolarWorld Americas. SolarWorld Americas beschikt onder meer in de staat Oregon in Hillsboro over een zonnepanelenfabriek.

SunPower is voornemens om nieuw kapitaal in de fabriek te investeren en zijn hoogefficiënte P-serie zonnepanelen er te gaan produceren. Bovendien zullen er ook nog de bestaande producten van SolarWorld geproduceerd worden. Met de overname wordt SunPower de grootste zonnepanelenproducent van Amerika.

SolarWorld Amerika kondigde na het faillissement van de Duitse fabriek vorig jaar al een investering van miljoenen euro’s te verwachten waardoor er geld beschikbaar zou komen om de fabriek in 2017 operationeel te houden en de activiteiten te stabiliseren. In de fabriek in Hillsboro kan SolarWorld jaarlijks 430 megawattpiek aan zonnecellen en 550 megawattpiek aan zonnepanelen produceren.

Tom Werner, chief executive officer van SunPower over de overname. ‘De tijd is voor ons bedrijf rijp om te investeren in Amerikaanse productie en SolarWorld Americas biedt een geweldig platform voor ons om onze geavanceerde P-serie productietechnologie voor zonnepanelen hier op onze thuismarkt te implementeren. De technologie van de P-serie is uitgevonden in Silicon Valley en zal nu worden gebouwd in de fabriek van SolarWorld Americas, waardoor de productie van zonne-energie in Amerika wordt hervormd.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Accountmanager Zonneparken EPC

Fulltime (40 uur) - Duiven, 6921 RZ te Duiven
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Nieuw-Buinen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!