Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarWorld Amerika: miljoeninvestering op komst, toekomst fabriek Hillsboro veiliggesteld
(foto: SolarWorld)

SolarWorld Amerika: miljoeninvestering op komst, toekomst fabriek Hillsboro veiliggesteld

SolarWorld Amerika heeft aangekondigd een investering van miljoenen euro’s te verwachten waardoor er geld beschikbaar komt om de fabriek in 2017 operationeel te houden en de activiteiten te stabiliseren.

Met het ophalen van de financiële middelen zouden de activiteiten voor ‘het kalenderjaar 2017 en verder’ geborgd zijn. Leningverstrekkers van SolarWorld Amerika zouden per direct 6 miljoen dollar beschkbaar gesteld hebben. Bovendien geven zij SolarWorld toestemming om activa die niet voor operationele activiteiten gebruikt worden te verkopen. Dat moet leiden tot het binnenhalen van een ‘miljoenen bedrag met dubbele cijfers’.

De Amerikaanse fabriek heeft een productiecapaciteit van 430 megawattpiek zonnecellen en nog eens 550 megawattpiek zonnepanelen. Toen het Duitse moederbedrijf SolarWorld AG failliet verklaard werd, kondigde SolarWorld Amerika direct aan operationeel te blijven. SolarWorld AG startte begin namelijk de insolventieprocedure op en waarna het faillissement werd uitgesproken en een curator aangesteld voor het Duitse moederbedrijf en diens dochterondernemingen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

After sales & technical support medewerker

Libra Energy zoekt een after sales & technical support medewerker.
Fulltime • Uitgeest
Volta Solar zoekt:

Salesmanager verkoop

Volta Solar zoekt een salesmanager verkoop.
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!