Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarWorld Amerika: miljoeninvestering op komst, toekomst fabriek Hillsboro veiliggesteld
(foto: SolarWorld)

SolarWorld Amerika: miljoeninvestering op komst, toekomst fabriek Hillsboro veiliggesteld

SolarWorld Amerika heeft aangekondigd een investering van miljoenen euro’s te verwachten waardoor er geld beschikbaar komt om de fabriek in 2017 operationeel te houden en de activiteiten te stabiliseren.

Met het ophalen van de financiële middelen zouden de activiteiten voor ‘het kalenderjaar 2017 en verder’ geborgd zijn. Leningverstrekkers van SolarWorld Amerika zouden per direct 6 miljoen dollar beschkbaar gesteld hebben. Bovendien geven zij SolarWorld toestemming om activa die niet voor operationele activiteiten gebruikt worden te verkopen. Dat moet leiden tot het binnenhalen van een ‘miljoenen bedrag met dubbele cijfers’.

De Amerikaanse fabriek heeft een productiecapaciteit van 430 megawattpiek zonnecellen en nog eens 550 megawattpiek zonnepanelen. Toen het Duitse moederbedrijf SolarWorld AG failliet verklaard werd, kondigde SolarWorld Amerika direct aan operationeel te blijven. SolarWorld AG startte begin namelijk de insolventieprocedure op en waarna het faillissement werd uitgesproken en een curator aangesteld voor het Duitse moederbedrijf en diens dochterondernemingen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Sungevity zoekt:

Installatiepartners

Sungevity zoekt installatiepartners!
Fulltime • Nederland
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!