Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarWorld vraagt opnieuw faillissement aan
(foto: SolarWorld)

SolarWorld vraagt opnieuw faillissement aan

Voor de tweede keer in een periode van een jaar is SolarWorld failliet. Frank Asbeck, oorspronkelijk oprichter en de ondernemer achter de doorstart, heeft het faillissement aangevraagd.

De faillissementsaanvraag is ingediend bij de rechtbank van Bonn om zeker te weten dat de toekomstige boedelschuld betaald kan worden. De voorlopige curator die is aangesteld moet nu onderzoeken of het terecht is dat SolarWorld de insolventieprocedure opgestart is.

SolarWorld-oprichter Frank Asbeck kreeg vorig jaar groen licht om de voornaamste productiefaciliteiten van SolarWorld te kopen en zo een doorstart te realiseren met 515 medewerkers en 700 megawattpiek productiecapaciteit. Curator Horst Piepenburg verkocht daartoe de assets van SolarWorld AG, SolarWorld Industries Sachsen GmbH, SolarWorld Innovations GmbH en SolarWorld Industries Thüringen GmbH aan SolarWorld Industries GmbH. Voor dit laatste bedrijf is nu de insolventieprocedure opgestart.

De nieuwe problemen zouden volgens SolarWorld zijn ontstaan door de verder verlaagde marktprijzen voor zonnepanelen en het voornemen van de Europese Unie om de importheffingen op Chinese zonnepanelen per 3 september 2018 definitief stop te zetten.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!