Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarWorld oprichter Asbeck koopt productiefaciliteiten SolarWorld terug
(foto: SolarWorld)

SolarWorld oprichter Asbeck koopt productiefaciliteiten SolarWorld terug

Curator Horst Piepenburg heeft de assets van SolarWorld AG, SolarWorld Industries Sachsen GmbH, SolarWorld Innovations GmbH en SolarWorld Industries Thüringen GmbH verkocht aan SolarWorld Industries GmbH.

SolarWorld Industries GmbH - dat op 28 juli jongstleden werd opgericht - is in handen van SolarWorld-oprichter Frank Asbeck. De ondernemer werkt mogelijkerwijs samen met een consortium van investeerders uit Qatar. Het doel van de verkoop is het voortzetten van ‘een significant deel’ van de productie en de distributie van zonnecellen en zonnepanelen van SolarWorld. Ook de Franse, Japanse, Afrikaanse en Aziatische bedrijfsonderdelen zijn in de overeenkomst opgenomen. In de persverklaring wordt niets gemeld over de Amerikaanse vestiging van SolarWorld. De Amerikaanse vestiging meldde in juli nog dat er een investering van miljoenen euro’s op komst was om de fabriek in ieder geval in 2017 operationeel te houden.

De overeenkomst die nu ondertekend is, is nog wel onderworpen aan verschillende voorwaarden. Zo moeten onder meer de schuldeisers definitief groen licht geven.

In juni startte de curator van SolarWorld een wereldwijde zoektocht naar een investeerder, maar deze is dus dicht bij huis gevonden. Eerder deze week werd nog bekend dat het Nederlandse Prisma Systems SolarWorld wil kopen. Ondernemer Thomas Bornstein liet weten een officieel bod gestuurd te hebben naar curator Horst Piepenburg. Piepenburg meldde eind juli in onderhandeling te zijn met een groep beleggers die de fabrieken van SolarWorld in Freiberg (red. in Saksen en Arnstadt (red. in Thüringen) wil overnemen. 

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
De Solar Store zoekt:

Voorman

De Solar Store zoekt een voorman.
Fulltime • Zaandam
Vattenfall zoekt:

Consultant Solarprojecten

Vattenfall zoekt een Consultant Solarprojecten.
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!