Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdam maakt 1,42 miljoen euro vrij voor zonne-energie
(foto: Amsterdam)

Amsterdam maakt 1,42 miljoen euro vrij voor zonne-energie

De gemeente heeft 10 miljoen euro extra vrijgemaakt om de verduurzaming van Amsterdam aan te jagen, met een focus op duurzame energie. De eerste 1,42 miljoen euro wordt aangewend voor het stimuleren van zon-pv.

Een deel van het genoemde bedrag is bestemd voor gratis vergunningen voor zonnepanelen (red. begin november werd hierover al een motie van de VVD aangenomen). Vergunningen zijn vereist bij monumenten en binnen een beschermd stadsgezicht. Door deze vergunningen vrij te stellen van leges, wordt het aantrekkelijker voor Amsterdammers om zonnepanelen te plaatsen. De vergunningen zijn legesvrij in 2017 en 2018.

Daarnaast krijgt de Zoncoalitie geld voor het opschalen van de organisatie en haar activiteiten. Dit open samenwerkingsverband van zonne-energie aanbieders wil in 2017 een bijdrage te leveren aan het plaatsen van circa 120.000 zonnepanelen. Dat komt overeen met 30 megawattpiek aan zonne-energie.

Verder gaat de gemeente Amsterdamse zoncoöperaties ondersteunen. Hierdoor zouden 18 tot 30 nieuwe zonprojecten tot stand kunnen komen, wat neerkomt op 1 tot 1,5 megawattpiek zonne-energie voor Amsterdammers zonder geschikt eigen dak.

Tot slot kunnen met de extra middelen meer gratis energie-adviezen aan Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) worden verstrekt. Nu is geld beschikbaar voor 375 VvE’s. Met de extra middelen kan dat aantal sterk worden uitgebreid, wat goed is voor verduurzaming van naar schatting nog eens 4.200 woningen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Zonnepanelen Installateur / Dakspecialist

Plus- en minpunten + Je staat samen met je collega op het dak en raakt perfect op elkaar ingespeeld met de montage van haken, rails en zonnepanelen. + Jullie zijn samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze klanten...
Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Projectbegeleider

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Omdat wij zo hard groeien zijn wij ter uitbreiding van ons team op zoek naar een ...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!