Solar Magazine - Amsterdams Duurzaamheidsfonds: 49,5 miljoen euro voor leningen zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdams Duurzaamheidsfonds: 49,5 miljoen euro voor leningen zonnepanelen
(foto: Amsterdam)

Amsterdams Duurzaamheidsfonds: 49,5 miljoen euro voor leningen zonnepanelen

Amsterdammers kunnen per direct een beroep doen op het Duurzaamheidsfonds om geld te lenen (red. tegen 2 procent rente) voor de plaatsing van zonnepanelen. Het fonds heeft 49,5 miljoen euro in kas.

Het Duurzaamheidsfonds is al langer beschikbaar, maar het Amsterdamse college wil nu actief burgers aansporen om zonnepanelen te gaan plaatsen. Amsterdam heeft becijferd dat er in de stad ongeveer 800 hectare Amsterdams dakoppervlak geschikt is voor zonne-energie, gelijk aan 1.200 voetbalvelden, oftewel 450.000 woningen. Via het Uitvoeringsprogramma Schaalsprong Zon voorziet Amsterdam in een stijging van 7.500 huishoudens met zonnepanelen nu tot 80.000 in 2020 en 450.000 in 2040.

De gemeente gaat onder meer Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) wijzen op de mogelijkheden van zonne-energie en energiebesparing en hen helpen de business cases rond zonnepanelen sluitend te krijgen.

Voor Amsterdammers die geen (geschikt) eigen dak hebben voor zonnepanelen gaat de gemeente met de Amsterdamse Zoncoalitie in zee. Aan dit open initiatief nemen Alliander, Amsterdam Energie, Amsterdam Smart City, Energiecoöperatie Zuiderlicht, EXE, Gemeente Amsterdam, GWL Ecostroom Coöperatie, Klomp BV, LENS, NDSM Energie, Qurrent, Sungevity, UvA/TNO, Van de Bron, 3XL, Zonnepanelendelen.nl, Zon op Nederland, Zon en Co en Zonnefabriek deel.

Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho: ‘Om Amsterdam een duurzame stad te maken gaan we de komende jaren op naar de grote aantallen: van duizenden huizen met zonnepanelen naar tienduizenden, en daarna door naar honderdduizenden. Die beweging gaan we als stad goed ondersteunen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

(jr.) Technical Asset Manager large scale solar

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3511BK
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!