Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
VVD voorstel aangenomen: geen leges voor zonnepanelen in Amsterdam
(foto: Amsterdam)

VVD voorstel aangenomen: geen leges voor zonnepanelen in Amsterdam

Op voorstel van VVD-raadslid Marianne Poot gaat Amsterdam tot en met 2018 geen leges heffen voor het plaatsen van zonnepanelen. De VVD wil dat nu alle duurzame investeringen vrijgesteld worden van leges.

‘Ik ben blij met deze stap van het stadsbestuur’, aldus Poot. ‘Het aanvragen van een vergunning voor zonnepanelen kost Amsterdammers geld en werpt daarmee een drempel op. Door dit nu kosteloos te doen stimuleren we hopelijk het plaatsen van zonnepanelen door particulieren in Amsterdam’.

Wat de VVD betreft worden ook andere duurzame investeringen vrij van leges, bijvoorbeeld het plaatsen van warmteboilers en warmtewisselaars. ‘Dit is een goede eerste stap, maar er moet nog meer gebeuren. De VVD heeft ook gepleit voor het verlagen van de OZB voor onder meer duurzaam gebouwde woningen’, aldus Poot.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon bv zoekt:

Proces Consultant

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Navetto zoekt:

Magazijnmedewerkers

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!