Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De 10 meest gelezen berichten van Solar Magazine in 2015

De 10 meest gelezen berichten van Solar Magazine in 2015

Met circa 500.000 pageviews en 225.000 unieke bezoekers (definitieve cijfers volgen in januari) heeft de nieuwsblog van Solar Magazine een nieuw record behaald. De volgende 10 berichten werden het meest gelezen:

 1. Kamp: in 2016 nieuwe subsidie voor zonneboilers, SDE+-budget 8 miljard euro
  Minister Kamp meldt in oktober naar aanleiding van de publicatie van de Nationale Energieverkenning (NEV) 2015 dat er in 2016 een nieuwe subsidieregeling voor zonneboilers komt en het SDE+-budget 8 miljard euro wordt. Lees ook: Criteria voor nieuwe subsidie zonneboilers en warmtepompen onthuld
 2. ‘Eerste naheffing voor omzeilen importheffing zonnepanelen een feit’
  Naar aanleiding van vragen van de redactie Solar Magazine bevestigt de Nederlandse douane in maart dat de eerste naheffingen voor het omzeilen van de importheffing op Chinese zonnepanelen een feit zijn.
 3. Douane legt in Rotterdam beslag op 150.000 zonnepanelen van importeurs
  De Nederlandse douane legt in juni in de haven van Rotterdam beslag gelegd op handelsvoorraden van importeurs, bestaande uit 150.000 zonnepanelen. De doet onderzoek naar illegale invoer via Taiwan en Maleisië.
 4. Kamp: per 1 januari 2016 subsidie voor zonnepanelen bij sportverenigingen
  Een motie uit december 2012 leidt er in het voorjaar toe dat het kabinet drukdoende is om per 1 januari 2016 een subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportverenigingen in het leven te roepen. Lees ook: Nieuwe subsidieregeling Rijksoverheid voor led-verlichting en zonne-energie bij sportverenigingen
 5. Exclusieve foto’s in beslag genomen zonnepanelen Sunrise en Amerisolar
  De redactie van Solar Magazine weet in oktober de hand weten te leggen op exclusief beeldmateriaal van zonnepanelen die vast staan in de haven van Rotterdam. De op de foto’s zichtbare merken zijn Sunrise en Amerisolar.
 6. IKEA stopt met de verkoop van dunne filmzonnepanelen Hanergy
  IKEA gaat stoppen met de verkoop van dunne filmzonnepanelen van Hanergy. De woonwarenketen heeft het op 1 november aflopende contract niet verlengd. Het concern rolt in 2016 een nieuwe solar strategie uit.
 7. TSMC Solar stopt productie CIGS-zonnepanelen
  Het Taiwanese TSMC, fabrikant van CIGS-zonnepanelen, maakt eind augustus bekend te stoppen met de productie van dunne filmzonnepanelen. Het is het bedrijf niet gelukt de activiteiten winstgevend te krijgen.
 8. Orange Solar start met bouw 70 megawatt zonnepanelenfabriek West-Brabant
  Orange Solar Power kondigt in april aan in West-Brabant een zonnepanelenfabriek te realiseren met een productiecapaciteit van 70 megawatt, oftewel zo’n 280.000 zonnepanelen (red. zie ook het artikel op pagina 28 over de actuele status van het project).
 9. Oskomera Solar Power Solutions failliet verklaard
  Oskomera Solar Power Solutions wordt half juni failliet verklaard. Aanvankelijk was enkel het moederbedrijf failliet gegaan, maar ook de solar divisie gaat uiteindelijk gebukt onder de schuldenlast van de holding.
 10. Solland Solar failliet verklaard
  Na een lange periode van twijfel wordt eind augustus Solland Solar failliet verklaard. De Heerlense zonnecellenfabrikant had onder meer haar personeel al enkele maanden niet betaald.
Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Growatt New Energy B.V. zoekt:

Aftersales support/klantenservice

Fulltime (40 uur) - Dalkruidbaan 107,2908KC Capelle aan den ijssel
kWh People zoekt:

Projectmanager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!