Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe subsidieregeling Rijksoverheid voor zonnepanelen, zonneboilers en led bij sportverenigingen

Nieuwe subsidieregeling Rijksoverheid voor zonnepanelen, zonneboilers en led bij sportverenigingen

Sportverenigingen die maatregelen nemen om energieverbruik te verminderen krijgen een subsidie van 30 procent van de investering. Een subsidie kan vanaf 4 januari 2016 aangevraagd worden.Er is 6 miljoen beschikbaar.

De redactie berichtte afgelopen maart al over en motie uit december 2012 die er toe leidde dat het kabinet drukdoende was om per 1 januari 2016 een subsidieregeling voor energiebesparing en duurzame energie - bij sportverenigingen in het leven te roepen. De subsidieregeling is op 1 september 2015 gepubliceerd in de Staatscourant en in werking getreden en onder meer zonnepanelen, zonneboilers en led-verlichting worden gesubsidieerd.

Sportverenigingen en sportstichtingen, aangesloten bij NOC*NSF, met een eigen sportaccommodatie kunnen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie gebruikmaken van deze subsidieregeling.
 
Het is mogelijk dat een subsidieaanvraag door een intermediair namens een sportvereniging of sportstichting wordt ingediend. Hierbij kan gedacht worden aan een collectieve subsidieaanvraag door een sportbond voor bij die sportbond aangesloten sportverenigingen. De subsidie komt direct terecht bij de sportvereniging.

De hoogte van de subsidie is een bepaald percentage van de subsidiabele kosten. De subsidiabele kosten bestaan uit de kosten voor de aanschaf van een installatie of apparatuur; de arbeidskosten zijn niet subsidiabel. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30 procent en voor sportstichtingen 15 procent. Het verschil in subsidiepercentage komt doordat rekening is gehouden met BTW-plicht.

Er kan maximaal 125.000 euro subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. ,Subsidieaanvragen, waar de subsidiabele kosten minder bedragen dan 3.000 euro komen niet in aanmerking.

Zie ook:

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Financieel Directeur Profinergy Group

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!