Solar Magazine - TSMC Solar stopt productie CIGS-zonnepanelen, Nederlandse importeur kan tot november leveren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TSMC Solar stopt productie CIGS-zonnepanelen, Nederlandse importeur kan tot november leveren

TSMC Solar stopt productie CIGS-zonnepanelen, Nederlandse importeur kan tot november leveren

Het Taiwanese TSMC, fabrikant van CIGS-zonnepanelen, heeft bekendgemaakt te stoppen met de productie van dunne filmzonnepanelen. Het is het bedrijf niet gelukt de activiteiten winstgevend te krijgen.

TSMC stapte in 2012 in de markt van dunne filmzonnepanelen en behoorde tot de selecte groep achtervolgers van de wereldwijde marktleiders Solar Frontier (CIGS-zonnepanelen), First Solar (CdTe-zonnepanelen) en Hanergy (CIGS-zonnepanelen). ‘Ondanks dat wij geloven in de opkomst van zonne-energie zijn wij er niet in geslaagd om in de afgelopen jaren onze dunne filmactiviteiten winstgevend te krijgen, na veel overwegingen hebben wij daarom besloten met deze activiteiten te stoppen en vanaf eind augustus 2015 geen dunne filmzonnepanelen meer te produceren’, aldus Steve Tso, voorzitter van TSMC Solar in een persverklaring.

TSMC behoort samen met Solar Frontier in Nederland tot het meeste verkochte dunne filmzonnepaneel. Importeur en herverdeler 4Solar laat de redactie van Solar Magazine weten nog tot november vooruit te kunnen daar er nog enkele megawatts aan TSMC-zonnepanelen naar Europa getransporteerd zullen worden. ‘Bovendien worden de garanties overgenomen door het moederbedrijf TSMC aangezien de zonnepanelen geleverd werden door TSMC Solar’, aldus Michael Arkes van 4Solar. Meerdere importeurs, waaronder ook SolarClarity en EigenEnergie.net, laten de redactie van Solar Magazine weten tot november te kunnen leveren. EigenEnergie.net meldt 'meerdere nieuwe dunne filmpartijen te gaan introduceren in het leverpakket om het groeiende volume te kunnen blijven leveren'.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!