Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De Nieuwe Afsluitdijk onderzoekt mogelijkheid tot 6,5 megawatt zonnepanelen op Afsluitdijk

De Nieuwe Afsluitdijk onderzoekt mogelijkheid tot 6,5 megawatt zonnepanelen op Afsluitdijk

De Nieuwe Afsluitdijk onderzoekt de mogelijkheid om 6,5 megawatt zonnepanelen op de Afsluitdijk te laten plaatsen. Bovendien wordt ook de toepassing van het zonnefietspad SolaRoad onderzocht.

De Nieuwe Afsluitdijk is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland en Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. De ambitie van De Nieuwe Afsluitdijk is vooral om meer kennis en ervaring op te doen met het grootschalig toepassen van zonnepanelen. Eén van de mogelijkheden is volgens hen een lang lint van zonnepanelen langs de snelweg van Den Oever naar Kornwerderzand. Hiermee kan een centrale ontstaan die op grote schaal energie produceert. Uitgaande van twee rijen zonnepanelen over de hele lengte kan het geproduceerde vermogen ongeveer 6,5 megawatt worden. Dat is genoeg vermogen om 1500 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

RTV Noord-Holland meldt dat inmiddels zes Friese burgemeester zich achter het plan hebben geschaard. Zij pleiten ervoor om de Afsluitdijk over de volle lengte te voorzien van zonnepanelen, volgens hen goed voor energie voor maar liefst meer dan 100.000 huishoudens. 'Maak van de Afsluitdijk een energiedijk', aldus de burgemeesters.

De Nieuwe Afsluitdijk meldt verder te kijken naar toepassing van de SolaRoad. Zoals bekend wordt deze toepassing op dit moment getest in Krommenie. Als de resultaten positief zijn, wil De Nieuwe Afsluitdijk gaan bekijken of men het kan toepassen in het fietspad op de Afsluitdijk.

 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

Zelfstroom zoekt een Commercieel Medewerker Binnendienst
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!