logo
wvhj2023
© PowerGo
© PowerGo
21 juni 2024

PowerGo plaatst snellader met batterij van 600 kilowattuur

PowerGo heeft bij restaurant De Zingende Wielen in Den Oever een snellader voor elektrische auto’s geplaatst die voorzien is van een batterij met een opslagcapaciteit van 600 kilowattuur.

De laadpaal heeft een vermogen van 240 kilowatt. PowerGo maakt bij zijn laadpalen gebruik van zonne-energie die afkomstig is van de zonneparken van moederbedrijf PowerField.

Texel
In gebieden waar het stroomnet vol is, zoeken PowerField en PowerGo naar passende oplossingen bijvoorbeeld in de vorm van energieopslag via batterijen. Zo werd begin deze maand bij supermarktketen PLUS al een snellaadpaal met een batterij in gebruik genomen.

Restaurant De Zingende Wielen wordt een belangrijke laadlocatie voor elektrische rijders die vanaf en naar Texel reizen, en voor internationaal verkeer. Bovendien is de locatie snel te bereiken vanaf de Afsluitdijk. 

10 auto’s
In Noord-Holland is echter sprake van netcongestie, waarbij er geen transportcapaciteit meer beschikbaar is. De wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers bedraagt gemiddeld tussen de 1,5 en 2 jaar. In Den Oever is de wachttijd zelfs opgelopen tot 4 jaar.

Daarom heeft PowerGo een laadpaal in combinatie met een batterij van 600 kilowattuur geplaatst. Met deze hoeveelheid stroom kunnen ongeveer 10 Volkswagen ID.3’s volledig opgeladen worden zonder het elektriciteitsnet te belasten. De batterij slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen.

Dynamische laadtarieven
‘Om de energietransitie waar te maken zijn er innovatieve oplossingen nodig’, vertelt Ivo van Dam, chief technology officer van PowerField en PowerGo. ‘Met PowerField zorgen we voor de opwek en de opslag van zonne-energie. Tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat dit zo goed mogelijk samenwerkt met het afnemen van deze zonne-energie. Hier zetten wij de laadoplossingen van PowerGo voor in. Zo stemmen we de productieafname en -opslag beter op elkaar af om het vervolgens te optimaliseren voor het stroomnet.’

Via dynamische laadtarieven krijgt de klant toegang tot eerlijke en transparante laadprijzen, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. Ook dit helpt het elektriciteitsnet, doordat klanten gestimuleerd worden om te laden wanneer wind- en zonne-energie beschikbaar is. Opladen is op die momenten namelijk goedkoper. De PowerGo Charge-app geeft gebruikers toegang tot de actuele tarieven. 

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten