logo
wvhj2023
© Alfen
© Alfen
23 mei 2024

Omzet Alfen in laadpalen en batterijen gedaald, forse groei omzet onderstations

Alfen heeft de omzet voor laadpalen van elektrische auto’s en energieopslagsystemen in het eerste kwartaal zien dalen. Daarentegen groeide de omzet voor onderstations fors door de groeiende vraag van netbeheerders.

Daardoor steeg de omzet van Alfen in het eerste kwartaal met 3 procent van 113,2 naar 116,8 miljoen euro. Alfen stelt op de lange termijn positieve marktontwikkelingen te zien voor al haar divisies en te blijven investeren in de organisatie, productielijnen en innovaties. Voor dit kalenderjaar verwacht het bedrijf een omzet van 590 tot 660 miljoen euro.

8 procent minder
De divisie ‘Energy Storage Systems’ zag de omzet in het eerste kwartaal met 8 procent dalen. Waar de omzet vorig jaar in de eerste 3 maanden van het jaar 24,5 miljoen euro bedroeg, was dat dit jaar 22,6 miljoen euro.

De omzetkrimp wijt Alfen mede aan de lagere batterijprijzen die tegelijkertijd zorgen voor meer projecten in de pijplijn van gekwalificeerde leads. Op basis van de status van lopende projecten en deals die bijna worden toegekend, denkt het bedrijf dat de omzetgroei van de divisie naar de tweede helft van dit jaar verschuift. De fabrikant benadrukt dat de vooruitzichten voor deze businessline sowieso sterk blijven. Verwacht wordt dat de markt de komende jaren aanzienlijk zal groeien, gedreven door de noodzaak om vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht te brengen en congestie op het stroomnet te beheren. 

Laadpalen
De omzet van het bedrijf in laadpalen daalde nog een stuk harder, met 16 procent van 47,0 naar 39,3 miljoen euro. Wel groeide de omzet licht ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar toen die 38,6 miljoen euro was.

In het eerste kwartaal werd ongeveer 66 procent van de omzet van de divisie EV Charging buiten Nederland gegenereerd en produceerde Alfen ongeveer 37.700 laadpunten. Een jaar eerder waren dat 43.800 laadpunten.

Wel groei
De divisie Smart Grid Solutions realiseerde wel een forse groei: 32 procent. De omzet steeg van 41,7 naar 54,9 miljoen euro.

Het bedrijf stelt een groeitrend op lange termijn te blijven zien in smart grids-oplossingen, ondersteund door de elektrificatie van de samenleving. In het eerste kwartaal produceerde Alfen ongeveer 914 onderstations, een stijging van 18 procent vergeleken met de 777 onderstations uit het eerste kwartaal van 2023. De groei wordt gedreven door de versnelde vraag naar onderstations bij netbeheerders.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten