logo
wvhj2023
© Alfen
© Alfen
5 april 2024

Alfen legt productie nieuw type middenspanningsruimte stil na vochtproblemen

Alfen heeft in onderling overleg met Liander besloten de productie van het nieuwe type middenspanningsruimte Pacto tijdelijk stil te leggen. Dit omdat de netbeheerder op vochtproblemen is gestuit.

Liander heeft in de afgelopen maanden in een aantal van de Alfen Pacto middenspanningsruimtes die recent zijn opgeleverd vocht ontdekt.

Geen veiligheidsrisico’s
Van directe veiligheidsrisico’s is geen sprake en de levering van elektriciteit naar huishoudens en bedrijven is gewaarborgd. Alfen benadrukt dat het mogelijk aanwezige vocht geen invloed heeft op de veiligheid van de middenspanningsruimtes, de monteurs die hieraan werken en de huizen of bedrijven die zijn aangesloten.

Het vocht heeft echter mogelijk wel invloed op de levensduur van de componenten in de ruimtes. Reeds geïnstalleerde middenspanningsruimtes kunnen volgens Alfen veilig in werking blijven, terwijl het bedrijf samen met Liander werkt aan een oplossing.

Stopgezet
Alfen heeft de levering van nieuwe middenspanningsruimtes van het type Pacto aan Liander inmiddels tijdelijk stopgezet. Dit betekent dat het aansluiten of uitbreiden van elektriciteitsaansluitingen van sommige woningen en bedrijven vertraging kan oplopen. Op dit moment is de impact voor de klanten die wachten op een aansluiting of uitbreiding daarvan, nog niet helder.

‘We verwachten dat de definitieve impact voor de klanten van Liander eind april duidelijk is’, aldus Alfen. ‘We doen er alles aan om de levering van nieuwe middenspanningsruimtes zo snel mogelijk te hervatten.'

Mogelijke oorzaken
De 2 organisaties hebben inmiddels enkele mogelijke oorzaken geïdentificeerd. Op basis van deze analyse heeft Alfen een oplossing gedefinieerd. Deze is al getest en Liander is nu bezig met het verifiëren van de eerste middenspanningsruimtes voor verzending. Na goedkeuring door Liander zal Alfen de productie en levering van de Pacto’s per direct hervatten.

Het inlopen van de ontstane vertraging gaat echter langer duren omdat de productie en levering weer op gang moeten worden gebracht. Uit voorzorg inspecteert Alfen de betrouwbaarheid van de al geïnstalleerde middenspanningsruimtes en onderneemt als dat nodig is proactieve maatregelen om de goede werking op lange termijn te waarborgen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten