logo
wvhj2023
© Apsystems
© Apsystems
18 maart 2024

APsystems onthult nieuwe thuisbatterij voor balkons met zonnepanelen

APsystems heeft de nieuwe thuisbatterij APstorage River 1600 onthuld. Het energieopslagsysteem kan geplaatst worden op balkons die voorzien zijn van zonnepanelen en kent een opslagcapaciteit van 1,6 kilowattuur.

De APstorage River 1600 is gebaseerd op lithium-ijzerfosfaattechnologie en compatibel met APsystems’ micro-omvormer EZ1. Ze wordt tussen de zonnepanelen en de micro-omvormer geplaatst en kan aangesloten worden op een standaardstopcontact.

AP Easypower-app
Het is mogelijk om 2 of meer batterijen parallel aan te sluiten, waarbij via de app het uitgangsvermogen kan worden aangepast. Dankzij het plug-and-play ontwerp kan het systeem door iedereen worden geïnstalleerd en in bedrijf worden gesteld.

Eigenaren kunnen hun eigen energieproductie beheren en controleren via de mobiele app op basis van hun werkelijke elektriciteitsverbruik en behoeften. Met de AP EasyPower-app hebben gebruikers namelijk altijd toegang tot realtimestatistieken, historische gegevens over de opbrengst van de zonnepanelen en van de energieopslag.

2-in-1
De River 1600 kent een 2-in-1 ontwerp waardoor de met zonnepanelen opgewekte stroom kan worden opgeslagen of direct kan worden verbruikt. Als de energie wordt opgeslagen in de batterij kan die op een later moment gebruikt worden, bijvoorbeeld tijdens een stroomstoring wat consumenten minder afhankelijk maakt van het elektriciteitsnet.

De ingebouwde wifi- en Bluetooth-functie zorgen ervoor dat gebruikers met een mobiele telefoon via Bluetooth rechtstreeks verbinding kunnen maken met de micro-omvormer EZ1. Daarnaast biedt de micro-omvormer een oplossing voor externe monitoring via wifi.

99 procent
De APstorage River 1600 is compatibel met meer dan 99 procent van alle zonnepaneelsystemen voor balkons. Ze kent een invoer-/uitvoerstroom van maximaal 30 ampère en een spanningsbereik en nominale spanning van 11-60 volt. De beschermingsklasse IP65 betekent dat de batterij water- en stofbestendig is.

Tot slot is het energieopslagsysteem goed voor 6.000 laadcycli en kent ze een maximaal invoervermogen van 800 watt. De APstorage River 1600 is vanaf mei 2024 te koop in de Benelux.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de APstorage River 1600 te zijner tijd te koop is.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten