logo
wvhj2023
© Enpal
© Enpal
29 februari 2024

Enpal wil zonnepanelen produceren in Duitsland

Naar aanleiding van het nieuws dat Meyer Burger mogelijk stopt met de productie van zonnepanelen meldt Enpal, installateurs van zonnepanelen, zelf te willen starten met het produceren van zonnepanelen.

Enpal, dat claimt een van de marktleiders te zijn met enkele duizenden nieuwe zonnepaneelinstallaties per maand (red. Duitsland verwelkomde vorig jaar 1 miljoen nieuwe zonnepaneelinstallaties), stelt een bijdrage te willen leveren aan de transformatie van de Duitse en Europese pv-industrie.

Richtlijn
‘Als de grootste leverancier van zonne-energie in Duitsland zijn we klaar om deel te nemen aan de ontwikkeling van een gediversifieerde Europese zonne-energie-industrie’, stelt Mario Kohle, chief executive officer en oprichter van Enpal. ‘Deze transformatie moet nu snel in gang worden gezet in lijn met het beleid.’

Tegelijkertijd voert het bedrijf campagne om de Corporate Sustainability Due Diligence Directive – de verordening om met dwangarbeid vervaardigde producten van de Europese markt te weren – zo snel mogelijk van kracht te laten worden.

Stemming uitgesteld
De eindstemming over de richtlijn werd onlangs uitgesteld. Dit was te wijten aan het feit dat de regeringen van sommige lidstaten, waaronder Duitsland, het niet eens konden worden over een gemeenschappelijk standpunt. 

Enpal koopt zijn zonnepanelen van ’s werelds grootste fabrikanten in China, maar stelt die contractueel te binden aan internationaal erkende arbeidsnormen. Bovendien meldt het bedrijf zijn toeleveringsketen voor zonnepanelen op een transparante manier te controleren en alleen polysilicium voor zijn zonnepanelen te laten gebruiken uit regio’s die aan deze eisen voldoen. Zo worden zonnepanelen met polysilicium uit de regio Xinjiang uitgesloten. ‘Klimaatbescherming betekent ook mensen beschermen’, stelt Henning Rath, chief supply chain officer bij Enpal. ‘We doen een beroep op de Duitse regering om de aanname van de Europese verordening te ondersteunen bij nieuwe onderhandelingen - met duidelijke doelstellingen en minder bureaucratie.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten