logo
wvhj2023
© Charged
© Charged
30 januari 2024

Fabrikant van thuisbatterij Sessy haalt 2 miljoen euro kapitaal op

Charged heeft 2 miljoen euro kapitaal opgehaald. Het bedrijf is de fabrikant van de Nederlandse thuisbatterij Sessy waarvan de start-up er vorig jaar ruim 2.100 installeerde.

De fabrikant claimt dat daarmee bijna de helft van alle Nederlandse thuisbatterijen op dit moment een Sessy is. De Sessy’s hebben samen een capaciteit van 10 megawattuur en een vermogen van 4 megawatt.

Crowdfundingsactie
Oprichters Roeland Nagel en Twan Vooijs: ‘2023 was een bizar jaar waarin we de belofte van onze crowdfundingscampagne hebben ingelost.’

In de zomer van 2022 hield Charged een crowdfundingsactie waarna de start-up begon met de productie van een kleine plug-and-play batterij waarmee consumenten 5 kilowattuur stroom kunnen opslaan.

Incubator
Om verder te kunnen opschalen, wilde Charged kapitaal ophalen en dat is nu verkregen via de SmartHub Incubator Industry (SHII). Het SHII is een groep (oud-)ondernemers uit de Achterhoek die andere bedrijven en start-ups helpen met coaching, kennis en financiering.

13 deelnemende ondernemers kopen nu voor 2 miljoen euro een minderheidsbelang aan aandelen in het bedrijf. Met dat geld kan Charged verder professionaliseren, investeren in nieuwe ontwikkelingen en de productie verder uitbouwen. ‘Wij geloven in dit bedrijf’, stelt voorzitter Iginio Voorhorst van de SHII. ‘Gezien de Hollandse aanpak van Charged in combinatie met het nut en de noodzaak van thuisbatterijen, staan we open voor verdere investeringen in de groei van dit bedrijf.’

Congestiesturing
Een van de nieuwe ontwikkelingen waar Charged aan werkt, is slimme software voor congestiesturing. Het bedrijf wil met de geïnstalleerde thuisbatterijen een netwerk – een virtual power plant – vormen dat ingezet kan worden om netcongestie te bestrijden. Alle thuisbatterijeigenaren die mee willen doen, worden daarbij via software met elkaar verbonden. De batterijen kunnen dan lokaal het sein krijgen om te laden of te ontladen.

‘Een grote batterij naast een wind- en zonnepark kan alleen op die plek de netcongestie bestrijden, wij zouden dat met ons netwerk in heel het land lokaal kunnen aanpakken’, aldus Vooijs en Nagel. Het onlinenetwerk wordt sinds vorig jaar al op kleine schaal getest in de gemeente Ooststellingwerf, die in samenwerking met netbeheerder Alliander, Rabobank en Charged wil onderzoeken en testen hoe thuisbatterijen ingezet kunnen worden.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten