logo
wvhj2023
© Charged
© Charged
29 augustus 2022

Nederlands Charged start met productie van nieuwe thuisbatterij voor zonnepanelen

Charged begint in september met de productie van de nieuwe thuisbatterij Sessy. Het Nederlandse bedrijf heeft met succes een crowdfunding afgerond voor zijn thuisaccu voor eigenaren van zonnepanelen.

De start-up uit Ulft startte vorige maand een crowdfundingactie onder potentiële klanten. In 3 maanden tijd zijn ruim 600 Sessy’s besteld. Nu de crowdfunding is afgerond, kan de productie van start.

Testbatterijen
‘Mensen hebben massaal ingetekend voor de voorverkoop. Dat gaf ons het duwtje dat we nodig hadden’, zegt directeur en medeoprichter Roeland Nagel van Charged.

Eerst zullen de testbatterijen van de band rollen en in het najaar de Sessy’s voor de consument. Die worden in het eerste kwartaal van 2023 geleverd. Omdat veel consumenten tijdens de actie wel belangstelling toonden, maar toch wilden afwachten, denkt Charged snel te kunnen opschalen. Daarvoor zoekt de start-up investeerders.

Alle omvormers
Door de slimme software zorgt de Sessy er volgens het bedrijf voor dat bezitters van zonnepanelen meer eigen zonnestroom gebruiken en dat mensen met een dynamisch energiecontract zelfs geld kunnen verdienen met hun thuisbatterij.

De Sessy werkt volgens het bedrijf met alle merken omvormers. Hij past in een zogeheten open ecosysteem van apparaten die via het internet met elkaar communiceren, zoals laadpalen of huishoudelijke apparatuur. Charged stelt dat de batterij de zelfconsumptie van de stroom opgewekt door de zonnepanelen met 30 procent verhoogt: van gemiddeld 30 tot 40 naar 60 tot 80 procent.

Bekijk hier welke thuisbatterijen er al in de Benelux te koop zijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten