logo
wvhj2023
© Charged
© Charged
7 juli 2022

Charged presenteert nieuwe thuisbatterij Sessy voor eigenaren zonnepanelen

Het Nederlandse bedrijf Charged heeft een nieuwe thuisbatterij onthuld: Sessy. De start-up uit Ulft richt zich met de plug-and-playbatterij op Nederlandse eigenaren van zonnepanelen.

Om de batterij op de markt te kunnen brengen, is het bedrijf een crowdfundingactie gestart onder klanten. Als er voldoende Sessy’s zijn besteld, kan Charged de markt op.

Uurprijzen
Bij de batterij hoort een slimme lezer die de uurprijzen van elektriciteit in de gaten houdt. Die laadt de batterij op bij gunstige of zelfs negatieve stroomprijzen en levert zoveel mogelijk zonnestroom aan het stroomnet als de prijzen hoog zijn. ‘Op die manier kun je met je zonnepanelen en een eigen batterij niet alleen geld besparen, maar ook geld gaan verdienen’, stelt directeur en medeoprichter Roeland Nagel van Charged.

Dynamisch contract
In Nederland is de markt voor thuisbatterijen echter nog niet zo ontwikkeld. Volgens de consumentenbond is de aanschaf van zo’n batterij nog niet rendabel vanwege de salderingsregeling. Die stelt dat consumenten hun overtollige zonne-energie mogen terugleveren aan het net en kunnen aftrekken van hun eigen stroomverbruik. Daar verdienen ze meer aan dan aan het zelf opslaan van stroom.

Consumenten zonder zonnepanelen, maar met een dynamisch contract bij een duurzame stroomleverancier, kunnen de batterij ook aanschaffen en op die manier geld verdienen met groene stroom uit het stopcontact.

Open ecosysteem
Het bedrijf in de Achterhoek is opgericht door Roeland Nagel en Twan Vooijs, 2 techneuten die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie. ‘De thuisbatterij staat op doorbreken in Nederland. De markt wordt nu nog gedomineerd door buitenlandse bedrijven, dus is een Nederlandse speler vrij bijzonder’, aldus Nagel.

Voor zonnepaneeleigenaren loopt door de thuisbatterij de zelfconsumptie volgens het bedrijf op van 30 tot 50 procent naar 60 tot 80 procent. Bovendien is die batterij voor elke omvormer of pv-installatie te gebruiken. Nagel: ‘Vaak werken batterijen van een bepaald merk alleen op een omvormer van hetzelfde merk. Wij streven naar een open ecosysteem. Daarom kan onze thuisbatterij op elke omvormer aangesloten worden, maar ook gaan communiceren met de laadpaal of apparatuur van derden.’

Op den duur wil Charged een platform ontwikkelen, waarbij alle apparaten in huis via het internet op de slimme lezer worden aangesloten en zich aan- of afschakelen, afhankelijk van de opgewekte stroom en de elektriciteitsprijzen.

Bekijk hier welke thuisbatterijen er al in de Benelux te koop zijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten