logo
wvhj2023
hero-image
1 juni 2015

EU start onderzoek naar invoer Taiwanese en Maleisische zonnepanelen, verplichte registratie invoer in verband met mogelijke naheffing

De EU maakt op haar website officieel melding van een onderzoek naar de invoer van Taiwanese en Maleisische zonnepanelen. Per direct is er een verplichte registratie van de invoer vanwege een mogelijke naheffing.

De ontwikkelingen in het importheffingendossier volgen elkaar in rap tempo op. Begin mei bevestigde de EU officieel een nieuw onderzoek naar het functioneren van de huidige importheffingen te starten (met als gevolg een verlenging ervan) en vorige week werd bekend dat het anti-fraudebureau van de EU een officieel onderzoek is gestart naar het omzeilen van importheffingen.

Dat Maleisische en Taiwanese producten nu ook onder de loep liggen is geen verrassing. EU ProSun voorman Milan Nitschke kondigde eind april al aan met SolarWorld het verzoek tot een onderzoek in te hebben gediend bij de EU. Dat onderzoek komt er nu een zal 9 maanden in beslag nemen. In het onderzoek moet duidelijk worden of Chinese producten omgeleid worden via Taiwan en Maleisië om zo de importheffing op Chinese zonnepanelen te omzeilen. Als de EU na 9 maanden concludeert dat via Taiwan en Maleisië importheffingen omzeild zijn, wordt met terugwerkende kracht alsnog een importheffing geheven van 29 mei (de officiële publicatiedatum van het onderzoek).

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten