Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese Unie start nieuw onderzoek naar handelsovereenkomst China, importheffingen verlengd

Europese Unie start nieuw onderzoek naar handelsovereenkomst China, importheffingen verlengd

Het is officieel. De Europese Unie heeft bekendgemaakt een vernieuwd onderzoek te starten naar de handelsovereenkomst met China aangaande zonnepanelen. Daarmee worden de importheffing officieel verlengd.

De Europese Unie heeft in haar officiële register en het bijbehorende dossier melding gemaakt dat zij de huidige handelsovereenkomst met China aangaande zonnepanelen zal onderwerpen aan een 'review'. Dit mede op basis van het verzoek van EU Prosun en SolarWorld. De lancering van het onderzoek betekent dat de importheffing met tenminste 15 maanden verlengd worden vanaf de publicatie van het onderzoek (5 mei 2015). De importheffingen zouden eigenlijk op 7 december 2015 aflopen, in de nieuwe situatie op zijn vroegst op 5 augustus 2016.

Een van de redenen om het onderzoek te openen is de zogenaamde 'spotprijs' die volgens EU Prosun leidt tot een verkeerde hoogte van de minimumimportprijs.

De minimuminvoerprijs van Chinese zonnepanelen wordt ieder kwartaal aangepast onder verwijzing naar de internationale prijzen op de spotmarkt van kristallijn siliciumzonnepanelen, met inbegrip van de Chinese prijzen zoals gerapporteerd door de Bloomberg-databank (red. de bestaande benchmark).

EU Prosun heeft nu volgens de Europese Unie voldoende bewijsmateriaal geleverd waaruit blijkt dat de omstandigheden op basis waarvan de bestaande benchmark werd aanvaard, zijn gewijzigd en dat deze wijzigingen van blijvende aard zijn. De 3 aangedragen argumenten door EU Prosun zijn:

  1. het aantal bedrijven uit China die gegevens voor opname in de bestaande benchmark mede­delen is sinds de aanvaarding van de verbintenis en met name sinds het begin van 2014 aanzienlijk gestegen;
  2. hierdoor is het gewicht van de ondernemingen uit China in de bestaande benchmark toegenomen, wat een aanzienlijk effect op de ontwikkeling van de benchmark heeft gehad;
  3. bovendien zijn de door deze ondernemingen medegedeelde prijzen in het verleden steeds lager dan de door andere ondernemingen en medegedeelde prijzen.

Al deze ontwikkelingen lijken van blijvende aard te zijn en tonen dan ook aan dat het volgens de Europese Unie nodig is een nieuw onderzoek naar het gebruik van de bestaande benchmark uit te voeren. De Europese Unie meldt verder ten aanzien van het onderzoek dat China alvorens het daadwerkelijk uitvoeren van het onderzoek uitgenodigd wordt voor overleg.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Zelfstroom Montage BV zoekt:

Monteur

Fulltime (40 uur) - Papendrecht, 3356 LD, Ketelweg 63A
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Papendrecht, 3356 LD, Ketelweg 63A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!