logo
wvhj2023
© Bas van Setten
© Bas van Setten
1 december 2023

Statkraft bijna klaar met bouw Zonnepark Wenumseveld

Statkraft meldt dat de bouw van Zonnepark Wenumseveld in Apeldoorn bijna klaar is. Vanaf begin 2024 worden ongeveer 4.200 huishoudens van hernieuwbare energie voorzien.

‘De opening van Zonnepark Wenumseveld is belangrijk voor ons en de gemeente Apeldoorn’, vertelt Willemien van den Hoogen van Statkraft Nederland. ‘In samenspraak met de gemeente hebben we een 20 meter brede ecologische zone aan het zonnepark toegevoegd, wat de Grift blijvend zal versterken. Bezoekers en omwonenden kregen het park te zien tijdens de Open Energiedag 2023. Hier kregen we veel positieve reacties op. Het is mooi om te zien dat het park nu ook echt in werking gaat treden en hernieuwbare energie gaat opwekken.’

Bouwvrije zone
De biodiversiteit in en rondom het park wordt in de komende periode ook versterkt. Er is tijdens de bouw rekening gehouden met een 50 meter bouwvrije zone in het park om een rustige omgeving rond de dassenburcht te behouden en de das te beschermen. Daarnaast zijn er ruim 200 bomen geplant op het park.

Al tijdens de bouw van het zonnepark is gebruikgemaakt van hernieuwbare energie door middel van de zonnepanelen op het dak van de personeelsaccommodatie op het park. Hierdoor was geen dieselgenerator meer nodig.

Van den Hoogen: ‘Ons streven naar meer hernieuwbare bronnen vermindert de uitstoot van broeikasgassen en onze ecologische voetafdruk. Het is prachtig om te zien dat dit weerklank vindt in de realisatie van dit park.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten