logo
wvhj2023
© Statkraft
© Statkraft
21 juli 2023

Statkraft installeert eerste zonnepaneel Zonnepark Wilbertoord

Statkraft heeft met de gemeente Land van Cuijk een belangrijke mijlpaal bereikt bij de bouw van Zonnepark Wilbertoord: het eerste zonnepaneel is gelegd waarmee de laatste fase van de ontwikkeling is aangebroken.

Zonnepark Wilbertoord krijgt een opwekcapaciteit van bijna 11 megawattpiek, wat gelijkstaat aan de energievoorziening voor ongeveer 2.800 huishoudens. De zonneweide wordt geïnstalleerd op een oppervlakte van circa 7,5 hectare en is naar verwachting eind dit jaar voltooid. 

Crowdfunding
‘Dit is een belangrijke mijlpaal voor zowel Statkraft als de gemeente Land van Cuijk’, aldus Peter van den Groenendaal, verantwoordelijk voor ontwikkeling van zonne-energie bij Statkraft Nederland. ‘Met Zonnepark Wilbertoord zetten we een grote stap in de overgang naar duurzame energie en het verminderen van de CO2-uitstoot. We zijn blij met de samenwerking met de lokale gemeenschap en omwonenden. Er is geen enkele zienswijze ingediend bij de gemeente naar aanleiding van de vergunningaanvraag, dat is wel echt bijzonder. Dat betekent dat er in de omgeving veel draagvlak is voor de ontwikkeling van het park.’

Na realisatie van het zonnepark zal een deel van het project worden aangeboden aan de omwonenden via crowdfunding, waardoor zij ook kunnen investeren in de transitie naar duurzame energie in hun directe omgeving. 

3 hectare natuurlijke inrichting
Met het oog op behoud en bevordering van de natuur is er binnen het zonnepark 3 hectare gereserveerd voor natuurlijke inrichting. Van den Groenendaal: ‘Wij realiseren zonneweides niet enkel voor zoveel mogelijk zonneproductie. Biodiversiteit en natuurwaarden zijn voor Statkraft functies die centraal staan bij de ontwikkeling van onze zonneparken. Waar mogelijk met goed waterbeheer of in combinatie met agrarisch gebruik.’

Bij Zonnepark Wilbertoord wordt rekening gehouden met biodiversiteit door meer ruimte te laten tussen de rijen zonnepanelen. Hierdoor kan de natuur beter haar gang gaan en krijgt de biodiversiteit een nieuwe impuls. Als Statkraft Zonnepark Wilbertoord heeft gerealiseerd heeft de Noorse producent van duurzame energie bijna 273 megawattpiek aan zonne-energieprojecten gerealiseerd in Nederland. 

 

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten