logo
wvhj2023
© Redlunar | Dreamstime.com
© Redlunar | Dreamstime.com
15 november 2023

Ruim helft budget postcoderoossubsidie energiecoöperaties niet benut

Energiecoöperaties en VvE’s hebben dit kalenderjaar via de subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) voor 73,9 miljoen euro subsidie aangevraagd voor windmolens en zonnepanelen.

Daarmee wordt minimaal de helft van het budget van de ‘postcoderoossubsidie’ dit jaar niet benut.

150 miljoen euro
Voor energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaars (VvE) die willen investeren in het opwekken van waterkracht, windenergie of zonne-energie was dit jaar 150 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Inmiddels is er 44,9 miljoen euro aan subsidie verleend en is er nog voor 29 miljoen euro aan vragen in behandeling.

Per kilowattuur
De SCE is een zogenaamde exploitatiesubsidie waar de subsidie uitgekeerd wordt in de vorm van een bedrag per geproduceerde kilowattuur duurzame energie.

De leden van de energiecoöperatie of VvE en de installatie moeten wonen of gevestigd zijn binnen een bepaald postcodegebied, de zogenaamde postcoderoos. De postcode waarin het project zich bevindt en de aangrenzende postcodes behoren tot het postcoderoosgebied. Voor zonnepaneelinstallaties met een vermogen van 15 tot 500 kilowattpiek kon tot 1 november jongstleden subsidie aangevraagd worden.

Update januari 2024: Uit antwoorden van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat op Kamervragen blijkt dat in 2023 voor circa 74 miljoen euro aan SCE-subsidie is aangevraagd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten