logo
wvhj2023
© Elian Kars | Dreamstime.com
© Elian Kars | Dreamstime.com
19 oktober 2023

Tweede Kamer wil verruimen voorwaarden postcoderoossubsidie zonnepanelen onderzoeken

De Tweede Kamer heeft voor een motie gestemd van GroenLinks om het verruimen van de voorwaarden van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) voor windmolens en zonnepanelen te onderzoeken.

Suzanne Kröger (GroenLinks) paste deze week haar oorspronkelijke motie op verzoek van minister Rob Jetten aan. Die had haar gevraagd om met de motie niet direct te vragen om de voorwaarden van de SCE-regeling te verruimen, maar hier eerst onderzoek naar te doen.

Kröger volgde dat verzoek op, wat uiteindelijk leidde tot de volgende passage in de motie: ‘verzoekt de regering te onderzoeken of de voorwaarden van de SCE kunnen worden verruimd naar een geïnstalleerd vermogen of maximale vraag tot 6 megawatt voor zonne-energieprojecten en tot maximaal 18 megawatt voor windenergieprojecten; verzoekt de regering om de mogelijkheden in kaart te brengen hoe de positie van energiecoöperaties in de SDE++ kan worden versterkt, bijvoorbeeld door een verhoogd tarief voor projecten die 100 procent in coöperatieve handen worden ontwikkeld’.

118 stemmen voor
Bij de stemming bleken de SP, GroenLinks, BIJ1, Volt, DENK, de PvdA, de PvdD, D66, Lid Omtzigt, de ChristenUnie, de VVD, de SGP en het CDA voorstander van het onderzoek.

Enkel de fracties van Lid Ephraim, JA21, Groep Van Haga, de PVV, FVD en BBB stemden tegen, waardoor de motie met 118 stemmen voor werd aangenomen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten