Solar Magazine - IM Efficiency levert zonnepanelen voor vrachtwagens Zeelandia, Vonk & Co en HAVI
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IM Efficiency levert zonnepanelen voor vrachtwagens Zeelandia, Vonk & Co en HAVI
© IM Efficiency

IM Efficiency levert zonnepanelen voor vrachtwagens Zeelandia, Vonk & Co en HAVI

IM Efficiency heeft de daken van vrachtwagens van 3 bedrijven van zonnepanelen voorzien. De SolarOnTop-systemen zijn geleverd aan Zeelandia Nederland, Vonk en Co en HAVI Supply Chain.

Door de integratie van SolarOnTop-technologie heeft Zeelandia Nederland de belasting op zijn vrachtwagenmotoren tijdens het rijden verminderd en gezorgd voor een duurzame stroomvoorziening voor verschillende cabineapparaten.

Laadklep
Zo wordt de zonne-energie gebruikt voor het bedienen van de laadklep, waarvoor een consistente en ononderbroken stroomvoorziening nodig is. De zonnepanelen elimineren stationair draaien en verlengen de levensduur van de batterij van de vrachtwagen.

Vonk en Co, dat gespecialiseerd is in de logistiek van consumentengoederen, heeft zijn DAF-bakwagens uitgerust met SolarOnTop, waardoor zonne-energie wordt geleverd aan zowel de trailer als de cabine. Door de dieselmotoren te ontlasten, leidt de SolarOnTop-technologie bij Vonk en Co tot aanzienlijke brandstofbesparingen, een lagere CO₂-uitstoot en een verbeterde bedrijfszekerheid. De bakwagens verbruiken constant elektrische energie, of ze nu rondrijden of stationair draaien. Door de zonnepanelen hoeft de vrachtwagenmotor minder werk te doen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!