Solar Magazine - Ebusco presenteert mobiele batterij van 184 kilowattuur
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ebusco presenteert mobiele batterij van 184 kilowattuur
© Ebusco

Ebusco presenteert mobiele batterij van 184 kilowattuur

De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco heeft Ebusco Energy FLEX gepresenteerd: een zelfrijdend energieopslagsysteem met een batterijcapaciteit van 184 kilowattuur.

De fabrikant stelt dat Ebusco Energy FLEX energieopslag en het opladen van elektrische voertuigen combineert en zo de weg naar emissievrije oplossingen vereenvoudigt.

Wind- en zonne-energie
De in Deurne gevestigde producent heeft zijn nieuwste innovatie onthuld tijdens de vakbeurs Busworld.

Ebusco Energy FLEX maakt het mogelijk om wind- en zonne-energie direct op te slaan en is tegelijkertijd ontworpen om de aanleg van een elektrische infrastructuur te minimaliseren. Omdat energieopslag en energievoorziening gecombineerd worden, hoeft er namelijk geen permanente installatie gerealiseerd te worden om elektrische voertuigen van energie te voorzien.

Overbelast stroomnet
Ebusco stelt met Ebusco Energy FLEX in actie te komen om de uitdagingen van het overbelaste stroomnet aan te gaan. ‘Nu er steeds meer hernieuwbare-energiebronnen beschikbaar komen die de capaciteit van het elektriciteitsnet overstijgen, is Ebusco Energy FLEX de meest toegankelijke oplossing omdat het rechtstreeks kan worden aangesloten op groene energie afkomstig van onder andere zonnepanelen en windturbines’, aldus de fabrikant.

De opslagcapaciteit van 184 kilowattuur en laadsnelheid van 60 kilowatt is voldoende om meerdere elektrische auto's snel op te laden of een bus tussendoor op te laden.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!