logo
wvhj2023
© Ebusco
© Ebusco
11 oktober 2023

Ebusco presenteert mobiele batterij van 184 kilowattuur

De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco heeft Ebusco Energy FLEX gepresenteerd: een zelfrijdend energieopslagsysteem met een batterijcapaciteit van 184 kilowattuur.

De fabrikant stelt dat Ebusco Energy FLEX energieopslag en het opladen van elektrische voertuigen combineert en zo de weg naar emissievrije oplossingen vereenvoudigt.

Wind- en zonne-energie
De in Deurne gevestigde producent heeft zijn nieuwste innovatie onthuld tijdens de vakbeurs Busworld.

Ebusco Energy FLEX maakt het mogelijk om wind- en zonne-energie direct op te slaan en is tegelijkertijd ontworpen om de aanleg van een elektrische infrastructuur te minimaliseren. Omdat energieopslag en energievoorziening gecombineerd worden, hoeft er namelijk geen permanente installatie gerealiseerd te worden om elektrische voertuigen van energie te voorzien.

Overbelast stroomnet
Ebusco stelt met Ebusco Energy FLEX in actie te komen om de uitdagingen van het overbelaste stroomnet aan te gaan. ‘Nu er steeds meer hernieuwbare-energiebronnen beschikbaar komen die de capaciteit van het elektriciteitsnet overstijgen, is Ebusco Energy FLEX de meest toegankelijke oplossing omdat het rechtstreeks kan worden aangesloten op groene energie afkomstig van onder andere zonnepanelen en windturbines’, aldus de fabrikant.

De opslagcapaciteit van 184 kilowattuur en laadsnelheid van 60 kilowatt is voldoende om meerdere elektrische auto's snel op te laden of een bus tussendoor op te laden.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten