logo
wvhj2023
© LONGi
© LONGi
28 september 2023

Groen licht SBTi voor plan LONGi om CO2-uitstoot bij productie zonnepanelen te verlagen

De emissiereductiedoelstellingen van de Chinese zonnepaneelfabrikant LONGi zijn goedgekeurd door het onafhankelijke Science Based Targets initiative (SBTi).

De SBTi is een samenwerkingsverband tussen non-profitorganisatie CDP, het United Nations Global Compact (UNGC), het World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF).

4.600 bedrijven
Het initiatief stimuleert ambitieuze klimaatactie in de private sector door organisaties in staat te stellen op wetenschap gebaseerde emissiereductiedoelstellingen vast te stellen.

Met de goedkeuring is LONGi een van de meer dan 4.600 bedrijven ter wereld die zich hebben aangesloten bij het SBTi en op wetenschap gebaseerde emissiereductiedoelen hebben vastgesteld. LONGi is daarbij de eerste Chinese pv-fabrikant die de officiële validatie heeft verkregen.

60 procent
LONGi publiceerde 2 jaar geleden zijn CO2-reductieplan ‘Climate Actions of LONGi’, waarin het zijn SBTi-doelen uiteenzette. Tegen 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen van de fabrikant met 60 procent zijn gedaald ten opzichte van 2020 en de CO2-uitstoot bij de productie van silicium, zonnecellen en zonneglas wordt daarbij met minstens 20 procent verminderd ten opzichte van 2020.

‘De goedkeuring van SBTi betekent een wereldwijde erkenning van onze inzet om klimaatverandering aan te pakken’, stelt Talisman Huo, general manager van de afdeling Brand Management Department. ‘Het helpt ons om door te gaan met ons werk om een forse emissiereductie te realiseren in onze waardeketen tegen het jaar 2030.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen van LONGi te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten