logo
wvhj2023
© LONGi
© LONGi
26 september 2023

LONGi ziet verkoop zonnepanelen naar nieuwe recordhoogte stijgen

De Chinese fabrikant van silicium LONGi heeft de omzet in de eerste helft van het kalenderjaar met ruim 28 procent zien stijgen tot een nieuwe recordhoogte van 8,2 miljard euro.

De nettowinst bedroeg bijna 1,2 miljard euro. Het tweede kwartaal was het beste kwartaal ooit in de geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf leverde in de eerste 6 maanden van 52,05 gigawattpiek monokristallijne wafers uit, 31,50 gigawattpiek zonnecellen en 26,64 gigawattpiek zonnepanelen.

Prijzen dalen
LONGi meldt dat door de snelle daling van de prijzen voor polykristallijn silicium de prijzen in de hele industriële waardeketen in de eerste helft van het kalenderjaar een dalende trend hebben gekend. Het bedrijf stelt dat de winsten van de industriële keten zullen worden herverdeeld.

Sinds 2012 heeft LONGi een recordbedrag van 2,54 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dat heeft het bedrijf onder meer een wereldrecord bezorgd voor kristallijn silicium perovskiet tandemzonnecellen met een efficiëntie van 33,5 procent. De Chinese fabrikant stelt dat verschillende hoogefficiënte zonneceltechnologieën en -producten van het bedrijf zich al in de ontwikkelings- en testfase bevinden. LONGi versnelt de commercialisering en massaproductie van de onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten van deze technologie.

28,92 miljard
LONGi meldt dat volgens Chinese brancheorganisaties de totale exportwaarde van pv-producten in de eerste helft van het kalenderjaar een waarde van 28,92 miljard dollar bereikte, een stijging van 11,6 procent op jaarbasis.

Het bedrijf spreekt de verwachting uit dat de productiecapaciteit voor zowel silicium als wafers, zonnecellen en zonnepanelen aan het einde van het kalenderjaar meer dan 800 gigawattpiek zal bedragen. LONGi heeft daarbij oog voor de toenemende concurrentie: ‘De onzekerheid op overzeese markten heeft geleid tot een industriële race om klanten en orders. In het licht van de huidige industriële cyclus en de toekomstige onzekerheid op de markt blijven we ons inzetten voor een efficiënte en stabiele bedrijfsvoering om operationele risico’s te voorkomen.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen van LONGi te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten