logo
wvhj2023
© LONGi
© LONGi
16 juni 2023

Nieuw record LONGi met silicium-perovskiet tandemzonnecel voor zonnepanelen

LONGi heeft op Intersolar Europe een nieuw record gepresenteerd: een silicium-perovskiet tandemzonnecel op basis van commercieel beschikbare Czochralski (CZ)-silicium wafers met een rendement van 33,5 procent.

De European Solar Test Installation (ESTI) heeft LONGi’s recordefficiëntie voor de silicium-perovskiet tandemzonnecellen bevestigd. Het oude record van 31,8 procent was krap een maand oud en werd vorige maand gepresenteerd op de Chinese zonne-energievakbeurs SNEC.

Lichtmanagement
Met het oog op de ontwikkeling van massaproductie heeft het R&D-team van LONGi opeenvolgende doorbraken bereikt in sleuteltechnologieën. Het gaat onder meer om de groei van perovskiet dunnefilmkristallen op getextureerde siliciumsubstraten, effectieve bulk passivering en lichtmanagement. Samen hebben deze technologische vorderingen geleid tot snelle verbeteringen in de efficiëntie van silicium-gebaseerde tandemzonnecellen.

14 keer
‘Verbetering van de omzettingsefficiëntie van cellen en verlaging van de elektriciteitskosten blijven de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de pv-industrie’, stelt Li Zhenguo, president van LONGi.

Sinds april 2021 heeft LONGi 14 keer het wereldrecord voor zonnecelefficiëntie verbroken en is de fabrikant momenteel met een zonnecel die een efficiëntie van 26,81 procent heeft houder van de titel van de hoogste omzettingsefficiëntie voor siliciumzonnecellen.

2681
Waar conceptauto’s in de automobielindustrie gemeengoed zijn, toont LONGi deze week op de Intersolar Europe het conceptproduct ‘2681’. Dit zonnepaneel met een gewicht van 31,8 kilogram en een afmeting van 2.278 bij 1.134 millimeter heeft een efficiëntie van 26,81 procent.

Het zonnepaneel – gebaseerd op een recordzonnecel die vorig jaar november werd gepresenteerd – heeft een vermogen van meer dan 600 wattpiek. In minder dan een half jaar slaagde het R&D-team van LONGi – dat meer dan 4.000 medewerkers telt – erin om het labrecord om te zetten in een conceptueel product.

Bekijk de zonnepanelen van LONGi hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten