Solar Magazine - ‘Controleer of verzekeraar camera’s verplicht voor beveiliging zonnepark’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Controleer of verzekeraar camera’s verplicht voor beveiliging zonnepark’
© Levente Gyori | Dreamstime.com

‘Controleer of verzekeraar camera’s verplicht voor beveiliging zonnepark’

Energie Samen roept energiecoöperaties op te controleren of zij voor de verzekering van hun zonneparken verplicht zijn om camerabeveiliging aan te brengen. De oproep komt na het toegenomen aantal koperdiefstallen.

Deze week werd bekend dat bij een zonnepark van energiecoöperatie Endona in 48 uur tijd 2 keer diefstal van koperen kabels plaatsvond.

Panelenverzekering
Energie Samen meldt dat 2 van haar leden inmiddels slachtoffer zijn geworden van koperdiefstal op hun zonneweide.

De koepelorganisatie stelt dat het belangrijk is om regelmatig te checken of energiecoöperaties nog aan de verzekeringsverplichtingen voldoen voor de beveiliging van hun zonnepark, maar ook de aansprakelijkheidsverzekering. ‘Bij een zogenaamde panelenverzekering, ook wel machinebreuk/brandverzekering genaamd, gaat het om de voorwaarden die te maken hebben met keuringsverplichtingen, hoogte en soort van het geplaatste hekwerk en camerabeveiliging inclusief doormelding naar een alarmcentrale’, aldus Energie Samen.

Nieuwe voorwaarden
In het verleden was beveiliging van zonneparken met camera’s volgens de energiecoöperatiekoepel voor de meeste verzekeraars niet verplicht. Door het toenemende aantal koperdiefstallen eisen steeds meer verzekeraars echter cameratoezicht via de voorwaarden van de nieuwe polis die ingaat vanaf de volgende vervaldatum.

‘Een nieuw zonnepark verzekeren kan tegenwoordig alleen nog maar als er beveiligingscamera’s zijn geplaatst’, besluit Energie Samen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!