logo
wvhj2023
© Levente Gyori | Dreamstime.com
© Levente Gyori | Dreamstime.com
23 augustus 2023

‘Controleer of verzekeraar camera’s verplicht voor beveiliging zonnepark’

Energie Samen roept energiecoöperaties op te controleren of zij voor de verzekering van hun zonneparken verplicht zijn om camerabeveiliging aan te brengen. De oproep komt na het toegenomen aantal koperdiefstallen.

Deze week werd bekend dat bij een zonnepark van energiecoöperatie Endona in 48 uur tijd 2 keer diefstal van koperen kabels plaatsvond.

Panelenverzekering
Energie Samen meldt dat 2 van haar leden inmiddels slachtoffer zijn geworden van koperdiefstal op hun zonneweide.

De koepelorganisatie stelt dat het belangrijk is om regelmatig te checken of energiecoöperaties nog aan de verzekeringsverplichtingen voldoen voor de beveiliging van hun zonnepark, maar ook de aansprakelijkheidsverzekering. ‘Bij een zogenaamde panelenverzekering, ook wel machinebreuk/brandverzekering genaamd, gaat het om de voorwaarden die te maken hebben met keuringsverplichtingen, hoogte en soort van het geplaatste hekwerk en camerabeveiliging inclusief doormelding naar een alarmcentrale’, aldus Energie Samen.

Nieuwe voorwaarden
In het verleden was beveiliging van zonneparken met camera’s volgens de energiecoöperatiekoepel voor de meeste verzekeraars niet verplicht. Door het toenemende aantal koperdiefstallen eisen steeds meer verzekeraars echter cameratoezicht via de voorwaarden van de nieuwe polis die ingaat vanaf de volgende vervaldatum.

‘Een nieuw zonnepark verzekeren kan tegenwoordig alleen nog maar als er beveiligingscamera’s zijn geplaatst’, besluit Energie Samen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten