Solar Magazine - Dieven stelen 100 kilometer kabel van Zonnepark De Vlaas
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dieven stelen 100 kilometer kabel van Zonnepark De Vlaas
© Coöperatie Zonnepark PCR de Vlaas

Dieven stelen 100 kilometer kabel van Zonnepark De Vlaas

Het collectieve Zonnepark De Vlaas is getroffen door diefstal. In de nacht van 26 op 27 mei hebben dieven circa 100 kilometer koperen kabels gestolen. Het hek met toegangsbeveiliging is gesaboteerd.

Coöperatie Zonnepark PCR de Vlaas meldt dat er enorme schade is aangericht.

Meer dan de helft
‘De DC-bekabeling tussen de zonnepanelen en de omvormers is naar schatting voor meer dan de helft afgeknipt en meegenomen’, meldt het bestuur van de energiecoöperatie. ‘Hoppenbrouwers, onze installateur, heeft aangegeven dat er bij de aanleg in 2018 ongeveer 200 kilometer DC-kabel is gebruikt. Naar schatting is dus meer dan 100 kilometer kabel gestolen.’

Tweede diefstal
Het zonnepark produceert momenteel geen stroom meer. Het bestuur van de energiecoöperatie meldt verder dat ook een zonnepark in Rosmalen getroffen is door koperdiefstal.

Coöperatie Zonnepark PCR de Vlaas heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en is beelden van de camerabeveiliging aan het analyseren. De energiecoöperatie meldt verzekerd te zijn voor schade en vervolgschade en probeert het zonnepark weer zo snel mogelijk in productie te krijgen. Ook de gemiste productie wordt in de schadeclaim bij de verzekering meegenomen.

18.208 zonnepanelen
Zonnepark de Vlaas werd in 2018 officieel geopend. Het zonnepark telt in totaal 18.208 zonnepanelen – goed voor een vermogen van 4,9 megawattpiek – waarvan 8.095 zonnepanelen met een vermogen van 2,2 megawattpiek geëxploiteerd wordt door de energiecoöperatie.

Bijna 500 burgers zijn lid van de energiecoöperatie. De overige zonnepanelen zijn sinds vorig jaar eigendom van Enovos Green Power.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!